Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/1 στη Στυλίδα για το Κέντρο Υγείας

Έντονα αντιδρά η τοπική κοινωνία της Στυλίδας στην απόφαση  της Διοίκησης  του Νοσοκομείου  για  μετακινήσεις προσωπικού από τα Κέντρα  Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας  για να καλυφθούν τα κενά των εφημεριών.

Αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί με  τη συμπαράσταση του Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίζεται  μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το  Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Οι κάτοικοι του Δήμου  ζητούν να μην αποδυναμωθεί το Κέντρο Υγείας αλλά αντίθετα να ενισχυθεί ώστε να  προσφέρει  αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους δημότες.

Αναστάτωση επικρατεί και στις τοπικές κοινωνίες των άλλων Δήμων του Νομού  με το ενδεχόμενο  μετακίνησης γιατρών  από τα  Κέντρα Υγείας  της περιοχή τους κάτι που ουσιαστικά σημαίνει κλείσιμο των Κ.Υ.

Σήμερα το μεσημέρι ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας  Παν. Κουτσοπίνης  θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους της  Φθιώτιδας σε μια προσπάθεια να  προλάβει αντιδράσεις.

Στην απόφαση της Διοίκησης για μετακίνηση προσωπικού από τα υποστελεχωμένα  Κέντρα Υγείας αντιδρούν και  οι εργαζόμενοι  γιατροί  οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και εξέλεξαν συντονιστική  επιτροπή αγώνα.  Στο ψήφισμα τους   αναφέρουν:

Εναντιωνόμαστε και θα αντιπαρατεθούμε με κάθε νόμιμο και επιτρεπτό μέσο, στην οποιαδήποτε πρακτική υποβάθμισης και κατάρρευσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,την οποία παρέχουν και υποχρεούνται απ το νόμο να παρέχουν επί 24ώρου βάσης τα Κ.Υ για την στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη των πολιτών

Θεωρούμε ότι είναι επιστημονικά ανορθόδοξο και επικίνδυνο για την εν γένει λειτουργία του Συστήματος Υγείας και ειδικότερα , για την υγεία των ασθενών , για την άσκηση του κύρους του λειτουργήματος των ιατρών και για την εμπιστοσύνη των πολιτών στην παρεχόμενη από την πολιτεία ιατρική περίθαλψη και φροντίδα ,η έτι περαιτέρω υποστελέχωση των Κ.Υ με την μετακίνηση του ιατρικού τους προσωπικού στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Δεν συμφωνούμε με την ακούσια μετακίνηση του ιατρικού, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού από τα υποστελεχωμένα Κ.Υ στο Νοσοκομείο Λαμίας γιατί έτσι υποβαθμίζεται και απαξιώνεται η λειτουργία των Κ.Υ.
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου από την επιδεινούμενη έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού που θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών και ζητάμε την άμεση αντιμετώπισή της.
Θα προασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τη δημόσια και δωρεάν υγεία για τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης μας. Καλούμε την ΕΙΝΚΥΦ να πάρει θέση για το πρόβλημα που δημιουργείται.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.