Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας στηρίζει τον αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας στηρίζει τα δικαία αιτήματα των εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών για να μην περάσει η παραπέρα υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση την ώρα που δεν έχει πάρει κανένα απαραίτητο μέτρο στα σχολεία για την προστασίας της υγείας απέναντι στον κορωνοϊο, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική μετατρέποντας το σχολείο σε επιχείρηση, δημιουργώντας σχολεία πολλών ταχυτήτων, αξιολογώντας το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς με βάση τους όρους και τους κανόνες της αγοράς. Η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, βαθαίνει ακόμα πιο πολύ τις ταξικές διαχωριστικές γραμμές, αποκλείοντας την δυνατότητα των παιδιών του λαού να μορφωθούν ολόπλευρα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και η Υπουργός της παρα-Παιδείας Κεραμέως προσπαθεί με κάθε τρόπο να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και να τρομοκρατήσει τον λαό που αγωνίζεται για την παιδεία των παιδιών του. Σπάνε κάθε ρεκόρ αυταρχισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης εναντίον των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στέλνοντας τους δασκάλους των παιδιών μας στα δικαστήρια για την απεργία που εξήγγειλαν, στέλνοντάς τα ΜΑΤ στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήριο το προηγούμενο διάστημα. Η Κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι της προσπάθειας να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης και να μπουν στον γύψο τα συνδικάτα.

Μόνο ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών, εργαζομένων και γονέων μπορεί να τους βάλει φρένο, ο αγώνας που παλεύει για το σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, με ολόπλευρη μόρφωση, με δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

Η Διοίκηση

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.