Η «ΛΑΜΙΑ Νέα Προοπτική» για τα σχέδια εγκατάστασης νέας δομής στις Θερμοπύλες: Κανένα σχέδιο, καμιά οργάνωση από τη δημοτική αρχή

Στην 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, τέθηκε, με μεγάλη προχειρότητα  και εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ενδεχόμενη εγκατάσταση νέου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες. 

 Όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα, όπως και οι Αρχές του τόπου μας που διαχειρίστηκαν αυτό́ το πρόβλημα, το έκαναν δίχως μακροπρόθεσμο πλάνο, αφήνοντας έτσι ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες βελτίωσης μονίμων υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και ευρωπαϊκών κονδυλιών. 

  Όλοι τους θεώρησαν και λειτούργησαν σαν να υπάρχει μία προσωρινή́ κρίση,  ενώ εδώ́ μιλάμε για ένα μόνιμο πρόβλημα. 

  Σε μία ακόμη επίδειξη έλλειψης σχεδίου και οργάνωσης, το 2016, η τότε περιφερειακή αρχή, αποφάσισε πως ο κατάλληλος χώρος για να μπορέσει να φιλοξενήσει ( προσωρινά όπως ισχυρίστηκε τότε) αυτούς τους ανθρώπους, είναι οι δομές που βρίσκονται στο ιστορικό μνημείο των Θερμοπύλων.

  Σήμερα 4 χρόνια μετά, η ΝΕΑ Δημοτική Αρχή του τόπου μας, η οποία αποτελεί συνέχεια της τότε Περιφερειακής Διοίκησης, συνεχίζει την ίδια πετυχημένη απ’ ότι φαίνεται για εκείνους πολιτική! 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΆΝΩΣΗ 

 Εκτός όλων αυτών, ο Δήμαρχος Λαμιεών διέρρευσε, πρώτα το ψήφισμα που αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε επιλεκτικά  ΜΜΕ και  κατόπιν το συζήτησε με  το σώμα, ζητώντας από αυτό, να το υπερψηφίσει ομόφωνα! 

  Αυτές οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες, ανάγκασαν σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητήσει ειδική συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα  με την φυσική παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων της πόλης και όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Επιπλέον η παράταξή μας, ζήτησε να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση όσον αφορά το παρόν ζήτημα  και να κατατεθεί στο Συμβούλιο η αλληλογραφία μεταξύ του Δημάρχου και του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής. 

  Τα αιτήματα αυτά, όχι μόνο δεν συζητήθηκαν από την δημοτική Αρχή, αλλά και αγνοήθηκαν επιδεικτικά,  με αποτέλεσμα, αυτό να οδηγήσει στην αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης! 

  Επίσης, όπως μας έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, κανείς από τον Δήμο, δεν παρακολουθεί τα ΦΕΚ και τις ΚΥΑ  που αναρτώνται και αφορούν την πόλη μας, ούτε καν όταν αυτές δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο που όπως ο ίδιος μας τόνισε «δεν διαβάζω»!!!!

  Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την Λαμία και το μέλλον της πόλης μας, η Δημοτική Αρχή αντί να ενημερώσει και να στηριχτεί στο δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον δρόμο της σύγκρουσης και της επικοινωνιακής διαχείρισης.

 Η παράταξη μας,  «Λαμία Νέα Προοπτική», θα στηρίξει την απόφαση ενάντια στην εγκατάσταση της Νέας δομής και την κατάργηση της υπάρχουσας στις Θερμοπύλες, μόνο με ξεκάθαρους όρους και έχοντας πλήρη γνώση όλων των στοιχείων και των παραμέτρων του ζητήματος.

  ΥΓ 1 Παραθέτουμε το ΦΕΚ  για να μπορέσει έστω και τώρα να ενημερωθεί ο Δήμαρχος , οι συνεργάτες του και το επικοινωνιακό του επιτελείο . Έχει αναρτηθεί εδώ και πέντε μήνες περίπου…  Άραγε αυτό το διάστημα, έχει υπάρξει άλλη επικοινωνία μεταξύ του Δημάρχου και του Υπουργείου; 

ΥΓ2   Ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και καιρό έχει πάψει να είναι αυτός που πρέπει και ορίζει η Δημοκρατία μας. 
Ο πρόεδρος θα πρέπει να σεβαστεί το θεσμικό του ρόλο και να αντιληφθεί πως δεν είναι διεκπεραιωτής της Δημοτικής Αρχής.
Ελπίζουμε αυτό το έλλειμμα να οφείλεται στην κακή επικοινωνία λόγω των τηλεδιασκέψεων και όχι σε λάθος ερμηνεία της θέσης!

ΛΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Θωμάς Στάικος           Δημοτικός Σύμβουλος
Χάρης Κοντογιάννης   Δημοτικός Σύμβουλος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.