Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η ακύρωση του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ Λαμίας

Την ανάκληση της διακήρυξης του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ Λαμίας στη θέση «Νευρόπολη»   αξίας 9,2 εκ. ευρώ και την εκ νέου δημοπράτηση  του έργου αποφάσισε  κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων. Προηγήθηκε έντονη συζήτηση που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Την εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραϊσκου υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της Δημοτικής πλειοψηφίας «ΛΑΜΙΑ Περήφανη Πόλη » και  του συνδυασμού ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ».

Λευκό ψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις «Πρόταση Ευθύνης» του Νίκου Σταυρογιάννη, «Παρέμβαση Πολιτών  για τη Λαμία» του Βασ. Κυριακάκη  , » Νέα Προοπτική» του Θωμά Στάϊκου  και ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωση» Γιώργος Δελιχάς.

Πρόκειται για ένα  έργο που σέρνεται για επτά  χρόνια  με ενστάσεις επι ενστάσεων μεταξύ των εργολαβικών εταιριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό,   αρκετές παρατυπίες  και  εμπλοκές, το οποίο  έχει ήδη τεχνολογικά ξεπεραστεί το οποίο όμως βρίσκονται στο τελικό σταδιο υλοποίησης.

 Για την εισήγηση του ο Δήμαρχος Λαμιέων επικαλέστηκε και τη  γνωμοδότηση  του  ειδικού νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Σταματελόπουλου  σύμφωνα  με την οποία » ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ανακαλέσει τη διακήρυξη και να επαναδημοπρατήσει το έργο με νέους όρους διότι διαφορετικά κινδυνεύει να απολέσει τη χρηματοδότηση και να ματαιωθεί το έργο ολοσχερώς».

Από την πλευρά τους οι  σύμβουλοι  των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  επισήμαναν τον κίνδυνο   ο ανάδοχος του έργου να απαιτήσει  και να  κερδίσει χρηματική αποζημίωση  σε βάρος του δήμου Λαμιέων και  τον κίνδυνο να κλείσει ο ΧΥΤΑ Λαμίας  καθώς οι διαδικασίας επναδημοπράτησης   μπορεί να   είναι χρονοβόρες με ότι αυτό συνεπάγεται  για τη δημόσια υγεία. Υπογραμμίστηκε επίσης, ότι  η γνωμοδότηση  του νομικού συμβούλου  δεν μπορεί να δεσμεύει την  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  ενώ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  προκαταλαμβάνει και την απόφαση του Φο.ΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ που να σημειωθεί ότι συνεδριάζει για το θέμα την Παρασκευή.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.