Ψήφισμα κινητοποίησης 12/11/2015 Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Στη Λαμία σήμερα την 12η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι – Αυτοκινητιστές – Εργαζόμενοι – Συνταξιούχοι, που συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλαίσια των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και συμπορευτήκαμε με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς – Συνδικαλιστικά όργανα του Ν. Φθιώτιδας , στην Πλατεία Αθ. Διάκου στη Λαμία, διαπιστώσαμε και αποφασίσαμε όπως :
Η θέση ως Κοινωνία και μικρές και πολύ μικρές Επιχειρήσεις συνεχώς χειροτερεύει.
Όλα τα μέτρα που εξαγγέλλονται από την Κυβέρνηση και τους δανειστές είναι άδικα – αντιλαϊκά- φορομπηχτικά, εξοντώνουν τις επιχειρήσεις και οδηγούν την Κοινωνία στην κατάθλιψη.
Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης είναι τραγικές, η φτώχεια μεγαλώνει, η ανεργία καλπάζει, ενώ η πολυσυζητημένη ανάπτυξη δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα , γι αυτό

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ

α) Μια νέα γενναία ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ, χωρίς προσαυξήσεις βάσει της μελέτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
β) Να προσληφθούν γιατρό σε όλες τις ειδικότητες από τον ΕΟΠΥΥ με ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού από τους ασφαλισμένους.
γ) Να σταματήσει επιτέλους η μείωση των συντάξεων.
δ) Να διατεθούν κονδύλια στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει ξανά το Ε.Σ.Υ.
ε) Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.
Σ΄ ότι αφορά το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ διαπιστώνουμε ότι :

Η φορολογία με συντελεστή 29% από το πρώτο ευρώ, το μεγάλο ποσοστό προκαταβολής φόρου εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, η κατάργηση του αφορολόγητου, ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο υψηλός συντελεστής στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, τα χαράτσια, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, το νέο καθεστώς συμβάσεως Επαγγελματικής Στέγης , οδηγούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σε αφανισμό και την κοινωνία μας στην εξαθλίωση, γι αυτό

ΖΗΤΑΜΕ

Από την Κυβέρνηση, την Διοίκηση του ΟΑΕΕ και την Δ/ση του ΕΟΠΥΥ, να δώσουν άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματά μας, διαφορετικά ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που είμαστε οι κτίστες της μεταπολεμικής Ελλάδας και οι αιμοδότες του φορολογικού μας συστήματος, σαν μια γροθιά θα αντιδράσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ για να αποτρέψουμε την πολιτική εξόντωσής μας.
Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης , oι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα και αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τα Διοικ. Συμβούλια της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας και του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας να επιδώσουν το ψήφισμα στην Περιφ/κό Δ/ντή ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας – στον Υπ. Οικονομικών – Υπ. Εργασίας – Δ/τη ΟΑΕΕ- ΕΟΠΥΥ – ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ – ΟΕΒΕ Μέλη ΓΣΕΒΕΕ – Συλλόγους Μέλη μας και στα ΜΜΕ.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ομοσπονδίας Επαγγ. Βιοτ. Φθιώτιδας Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ελ. Μπράζας Κων. Μπέλλης Ιωάν. Βλαχογιάννης Βαγγελίτσα Λιάπη

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.