Χωρίς ρεύμα και νερό για 10 μέρες οι ρομά στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό που το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μονοπωλεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων,  η πραγματική ζωή αποδεικνύεται πολύ σκληρή για   τους ρομά της Καμηλόβρυσης, μια ευπαθή κοινωνική ομάδα που η πολιτεία, η ΤΑ  αλλά και η κοινωνία αντιμετωπίζει   σαν «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Αυτούς  τους συνανθρώπους μας που η προηγούμενη δημοτική αρχή κάτω από την πίεση των » νοικοκυραίων»   εξόρισε μακριά από εμάς,  σε ενα αφιλόξενο τόπο χωρίς υποδομές, χωρίς δυνατότητα να πάνε τα παιδιά σχολείο. Αυτούς    που   οι κάθε λογής πολιτικάντηδες θυμούνται  προεκλογικά και τους γεμίζουν υποσχέσεις που γρήγορα ξεχνούν.

Χωρίς  ρεύμα και νερό είναι εδώ και 10 ημέρες  μέσα στο καταχείμωνο ο καταυλισμός των ρομά  στην Καμηλόβρυση με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους . Δεν έχουν να μαγειρέψουν, να ζεσταθούν , να  καλύψουν τις ανάγκες τους. Προχτές βρέθηκαν έξω από το γραφείο του Δημάρχου Λαμίας   για να διαμαρτυρηθούν . Το πρόβλημα  εντοπίστηκε στον ηλεκτρομηχανολογικό μηχανισμό παροχής ρεύματος και πήραν υποσχέσεις για άμεση αποκατάσταση. Ομως   τίποτα δεν έγινε προς το παρόν.  Σήμερα, οι ρομά του γκέτο της Καμηλόβρυσης  απευθύνουν  έκκληση προς το Δήμο και τη ΔΕΗ για άμεση αποκατάσταση της διακοπής ρεύματος στον καταυλισμό. Κινδυνεύει η υγεία τους, υπάρχουν άρρωστα παιδιά και ηλικιωμένοι….

Ακούει κανείς; Γιατί οι υποσχέσεις σίγουρα δεν αρκούν.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.