Χαριστικές παραχωρήσεις του Δήμου Λαμίας προς τη Λέσχη Αξιωματικών για «τραπεζάκια έξω».

Την έντονη αντίδραση  της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής Αρχής στο  χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο   να επιτρέψει τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου του πεζοδρομίου επί της οδού Ρήγας Φεραίου για τραπεζοκαθίσματα   από τη Στρατιωτική Λέσχη Λαμίας προκειμένου να εξυπηρετούνται τα μέλη της. Να σημειωθεί ότι τα τραπεζάκια «βγήκαν έξω» στο πεζόδρομο μπροστά από τη Λέσχη πριν ακόμα  δοθεί η σχετική άδεια από το Δήμο. Για πάνω από ένα μήνα οι υπηρεσίες του Δήμου έκαναν τα «στραβά μάτια». Με δεδομένο μάλιστα ότι η  απέναντι καφετέρια έχει απλώσει  τα τραπεζοκαθισματα στο πεζόδρομο ο χώρος που απομένει για τους πεζούς είναι ελάχιστος. Αλλά και η εκ των υστέρων απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου είναι  νομικά έωλη γιατί ο νόμος επιτρέπει τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους μόνο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Λέσχη αξιωματικών ούτε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι αλλά ούτε  και δημοτικά τέλη θα πληρώνει για την παραχώρηση του χώρου!

Ο Δήμαρχος Γ. Κορτωνιάς δήλωσε ότι σε αντάλλαγμα για τη παραχώρηση αυτή ο Στρατηγός της ΜΕΡΥΠ να επιτρέψει στο Δήμο να χρησιμοποιεί την αποθήκη του στρατοπέδου Τσαλτάκη, αν και όπως ο ίδιος Δήμαρχος παραδέχτηκε, το όλο θέμα είναι προς διερεύνηση από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη νομιμότητά της.

Έντονη ήταν η αντίδραση από πλευράς της Αντιπολίτευσης με τη παράταξη της Τζένης Οικονόμου να θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή κάνει χαριστικές παραχωρήσεις προς  ένα συγκεκριμένο κλάδο. Ενώ η Δημοτική Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Τσέλιου δήλωσε ότι προέχει η διέλευση των πολιτών αφού ήδη έχει υπάρξει παράνομη κατάληψη  στο συγκεκριμένο σημείο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής της «Παρέμβασης Πολιτών  για τη Λαμία» Μ. Αντωνίου λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι πριν καν συζητηθούν θέματα  έχουν δημιουργηθεί καταστάσεις ντε φάκτο». Τέλος, ο επικεφαλής της ΠΕΠΛΑ Π. Στασινός δήλωσε ότι ο Δήμος παραχωρεί ένα χώρο χωρίς να είναι σε θέση να ελέγξει αν τυχόν γίνουν παρανομίες.

Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής από την Αντιπολίτευση ψήφισε μόνο η παράταξη του Γ. Κοτσάνου, υπό τον όρο να τηρείται ο κανονισμός και τα τραπεζοκαθίσματα να χρησιμοποιούνται μόνο από τους στρατιωτικούς.

ΛΑΦ1ΛΑΦ2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.