Χαλάει ο καιρός- Βροχές, καταιγίδες και Αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα σε Αν. Στερεά

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το βράδυ της Κυριακής  μέχρι και τη Δευτέρα.Σε κατάσταση ετοιμότητας η  Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς.

 Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού η  πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους που  στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Αναμένεται επίσης σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης  που οφείλεται  στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, η οποία ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ανέμων νότιας διεύθυνσης.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να επηρεαστούν αναλυτικά :

1. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2020): Κατά τη διάρκεια της νύχτας η κεντρική, η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

2. ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-03-2020): Η κεντρική , η ανατολική Στερεά και η Εύβοια μέχρι το απόγευμα.

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www. astynomia.gr , www.hnms.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Καλούνται οι  πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν και παρακαλούνται ειδικότερα οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, εκδρομείς, κτηνοτρόφοι, να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (καύσιμης ύλης, ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.

Επίσης οι εκδρομείς και οι επισκέπτες που διαμένουν ή επισκέπτονται ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησή τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.