Χαλάει ο καιρός. Αυγουστιάτικα μπουρίνια σήμερα και αύριο στη Φθιώτιδα

Μπουμπουνητά,  βροχές και καταιγίδες ήταν το ασυνήθιστο για μήνα Αύγουστο  σκηνικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη

Οι προγνώσεις της ΕΜΥ έλεγαν από νωρίς το πρωί για την αλλαγή του καιρού και τις βραδινές ώρες επίκειται καταιγίδα. Τα έντονα για την εποχή καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι και συνεχίζονται μέχρι και αυτήν την ώρα.

Στην περιοχή της Μακρακώμης κοντά στο χωριό Αργύρια, στην περιοχή της Αμφίκλειας και αλλού, η πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από κεραυνούς, αφού οι ισχυρές καταιγίδες, που κατά τόπους είναι έντονες, συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο, εκτός από μια εκτροπή νταλίκας κοντά στην Αμφίκλεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Ο καιρός θα είναι άστατος και αύριο Πέμπτη.

Δείτε τη πρόγνωση του καιρού αναλυτικά:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Άστατος θα είναι ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα επικρατεί ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Νωρίς το πρωί έντονες τοπικά καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Μαγνησίας, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33 βαθμούς.

Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Τετάρτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Πέμπτη προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους και τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Φωτογραφίες από Λαμία

lamia lamia-kairos2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.