Φωτιά στο Βαθροβούνι Χαλκίδας κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που  ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Βαθροβούνι της Χαλκίδας  κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στις 3:30 το μεσημέρι.

Από πολύ νωρίς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν την κατάσταση. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς λαμβάνουν μέρος 38 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου ενώ επιχειρούν αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς σε μια περιοχή που έχει λίγη βλάστηση και απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή. Oι καπνοί που έχουν προκληθεί έχουν σκεπάσει την πόλη της Χαλκίδας, ενώ οι φλόγες βρίσκονται σε περιοχή κοντά σε σπίτια.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Μικρής έκτασης φωτιά στο Γοργοπόταμο

Επίσης, λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα εντοπίστηκαν καπνοί σε δασική περιοχή στο Γοργοπόταμο της Λαμίας κοντά στη Μονή Γοργοϋπηκόου. Πρόκειται για φωτιά μικρής έκτασης και ήδη έκαναν ρίψεις νερού τα 2 PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.