Φωτιά στη Μαλακάσα από κεραυνό- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Δερβενοχώρια μετά τη βροχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Μαλακάσα η οποία φαίνεται να προκλήθηκε από κεραυνό μετά τη ξαφνική κακοκαιρία το απόγευμα της Τρίτης.Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Σε κεραυνό ενδέχεται να οφείλεται και μια ακόμη  φωτιά στην Οινόη, που καίει  χαμηλή βλάστηση, όπου επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Αντίθετα, στα Δερβενοχώρια, μετά από τέσσερις ημέρες δύσκολης μάχης των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, τη λύση έδωσε η βροχή , καθώς έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς και δεν υπάρχει ενεργό ενιαίο μέτωπο, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας.

Ωστόσο, οι εστίες που υπάρχουν ακόμα, εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση, αφού η περίμετρος της πυρκαγιάς έχει φτάσει τα 16 χιλιόμετρα.

Ο κ. Τσόγκας διευκρίνισε πάντως, ότι το πευκοδάσος που έχει καταστραφεί, έχει έκταση πολύ μικρότερη από αυτή που περικλείεται από την περίμετρο της πυρκαγιάς, αφού πολύ μεγάλα κομμάτια έμειναν άθικτα. Ειδικότερα, η έκταση είναι περίπου 11.000 στρέμματα και πιθανόν να έχουν καεί περίπου τα μισά.

Η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, το οποίο θα διαρκέσει μέρες, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν θα φύγουν αν δεν σβήσει και η παραμικρή σπίθα.

Επί τόπου θα βρίσκονται μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 6 Canadair, 4 αεροσκάφη PZL και 6 ελικόπτερα. Επίσης επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 76 οχήματα και 180 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν 100 στρατιώτες, 23 υδροφόρες των δήμων, 10 ιδιωτικές υδροφόρες και 18 χωματουργικά μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Η αυριανή ημέρα προβλέπεται δύσκολη ως προς την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, υπάρχει υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) Πυρκαγιάς.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.