Φοιτητικός Σύλλογος ΣΘΕ Παν. Θεσσαλίας (Λαμία): Η εξεταστική μας δεν είναι παιχνίδι!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ Φοιτητικού Συλλόγου ΣΘΕ του Παν. Θεσσαλίας (Λαμία)
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ
Αυτές τις μέρες βλέπουμε την εξεταστική μας να γίνεται πολυτέλεια!
Εν έτη 2023, με μια αναμενόμενη κακοκαιρία, χιόνια και παγετός κατακλύζουν τη χώρα, και μαζί τους έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Τμημάτων μας (ΠΕΒ & ΠΛΗΤ).
Πιο συγκεκριμένα:
● Μαθήματα να μην εξετάζονται και να αναβάλλονται τελευταία στιγμή (βλ. ΠΕΒ).
● Μαθήματα να εξετάζονται κανονικά (βλ. ΠΛΗΤ), με συμφοιτητές μας να αποκλείονται από την εξέταση (!!!!!) λόγω των καιρικών συνθηκών (π.χ. διακοπή δρομολογίων τρένων-λεωφορείων-ΚΤΕΛ, αποκλεισμένες περιοχές απο το χιόνι κ.α.).
● Όσοι φοιτητές μπόρεσαν να εξετασθούν, έδωσαν μάθημα μέσα από δοκιμασίες “survivor”, σε συνθήκες παγετού.
Η αλήθεια είναι ότι μπροστά σε όλη αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση καλούμαστε να “κόψουμε το λαιμό μας”. Καλούμαστε να “διαλέξουμε” ανάμεσα στην “Μπάρμπαρα” και τις σπουδές μας, θυσιάζοντας τους κόπους, το διάβασμά μας – την εξεταστική μας.
Τόσες μέρες δεν έχει παρθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τα Πανεπιστήμια τόσο απο το Υπ. Παιδείας, όσο και απο τη Διοίκηση του Π.Θ. & της ΣΘΕ. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν όλα τα μέτρα για την ενημέρωση των φοιτητών, την οργάνωση και προσαρμογή της εξεταστικής διαδικασίας, να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των φοιτητών σε αυτήν – άρα η ισότιμη εξεταστική για όλους μας- συνεχίζουν να αγνοούν τους φοιτητές και τον Φοιτητικό μας Σύλλογο, αφήνοντας την εξεταστική στον αέρα και εμάς είτε “εκτός” είτε στο “περίμενε”. Αυτό είναι το “αναβαθμισμένο” τους Πανεπιστήμιο.
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, σε Υπ. Παιδείας, Διοίκηση του Π.Θ. και Διοικήσεις των Τμημάτων: Δεν σπουδάζουμε απο χόμπι, δεν αφιερώνουμε χρόνο και κόπο ώστε να διαβάσουμε, για πλάκα. Δεν σπουδάζουμε με ένα σορό έξοδα ή πληρώνουμε ενοίκια και διαμονές απο “χούι”. Φοιτητές που εργαζόμαστε παράλληλα με τις σπουδές δεν παίρνουμε άδειες από τις δουλειές μας ή πολλοί αφήνουμε πίσω υποχρεώσεις επειδή είναι παιχνίδι. Δεν πληρώνουμε χρυσές τις μετακινήσεις μας ,ώστε να ταξιδέψουμε από κάθε άκρη της Ελλάδας στη Λαμία για να δώσουμε μάθημα, απο μαζοχισμό.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να βάζει εμπόδια στις σπουδές μας και να μη μας σέβεται.
ΛΕΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.