Φθιώτιδα: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη 19/7/2022 με ΠΟΛΎ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορίας 4)  σε περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης και Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας –   Σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα καλεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τις εθελοντικές οργανώσεις  η Πολιτική Προστασία Στερεάς Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας

Σε εφαρμογή 145185/318  της 27/6/2022 (ΑΔΑ : Ω2ΜΞ7ΛΗ-8ΒΦ)  απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  θα ισχύει το μέτρο της Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2022 στην ΠΕ Φθιώτιδας,  αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης  από την 12η βραδινή της 18/7/2022 έως την 12η βραδινή της  19/7/2022 και παρακαλούμε τις υπηρεσίες των Δήμων που εντάσσονται στα διοικητικά όρια του  ανωτέρω Δασαρχείου να συνδράμουν στο έργο του , με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο είναι δυνατόν και να προσφέρουν την αρωγή τους ,  σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Το αρμόδιο Δασαρχείο δύνανται λαμβάνοντας υπόψη την διαθεσιμότητα του προσωπικού τους και των μέσων που διαθέτουν , να αιτηθούν συνδρομή από τον/τους Δήμους να ενεργοποιήσει/ουν εθελοντικές οργανώσεις , Φορείς κα για την εφαρμογή του μέτρου καθορίζοντας από κοινού τα σημεία επιτήρησης και ελέγχου κάθε Υπηρεσίας.

Η ΜΔΕΠ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΟΙΤΗ & Πρ. Περ. Αν. Στ. Ελλάδας σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία της χωρικής τους αρμοδιότητας να συνδράμουν στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Έxει εκδοθεί το συνημμένο Δελτίο Τύπου από την ΠΕ Φθιώτιδας για την αυξημένη ετοιμότητα των Υπηρεσιών , την λήψη μέτρων και για την ενημέρωση των μέτρων αυτοπροστασίας των πολιτών.

Καλούνται οι  Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας  των περιοχών αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αταλάντης   να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα του (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ κα) σε κατάσταση ΠΟΛΥ αυξημένης ετοιμότητας καθώς και την ετοιμότητά τους για την λήψη απόφασης και εφαρμογή του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού αν αυτό απαιτηθεί.

Επίσης οι Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας (κατηγορίας 3) επίσης να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας αλλά και για συνδρομή τους σε όμορους Δήμους.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις των ανωτέρω περιοχών καλούνται  ώστε να ευρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στο έργο και στις δράσεις των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για την διαθεσιμότητά τους στην οποιαδήποτε συνδρομή τους.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η ΔΑΟΚ ΠΕ Φθιώτιδας και η ΔΔΥ ΠΕ Φθιώτιδας   επίσης να τεθούν σε κατάσταση πολύ αυξημένης ετοιμότητα (προσωπικού και μέσων που διαθέτουν  σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.