Φθιώτιδα: Ενταση και ισχυρή παρουσία των ματ στο χώρο συγκέντρωσης των αγροτών

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Βαγγέλη Μεΐμαράκη 
 
«Τις τελευταίες ημέρες, οι αγρότες της χώρας ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με στόχο να δημοσιοποιήσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας. Οι αγρότες ζητούν με αγωνία να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν πλούτο, δυνατότητα που τους στερούν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
 
Οι πολιτικές αυτές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν  τον παραγωγικό ιστό και οδηγούν τη χώρα σε επισιτιστική και εν τέλει σε ανθρωπιστική κρίση.
 
Εν όψει αυτής της επερχόμενης κρίσης, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο  όλες  οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση. Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός   οφείλει να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
 
Για το λόγο αυτό, σας ζητώ, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κ.τ.Β., τη διεξαγωγή το συντομότερο δυνατόν προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου«.
 

——————————————————————————————————

Με ένταση και ισχυρή  παρουσία των ματ άρχισε η μετακίνηση των αγροτών της Φθιώτιδας  προς το χώρο της Πανελλήνιας ΄Εκθεση Λαμίας που απέχει τρία χλμ από  την Εθνική οδό. Σήμερα το πρωί 80 περίπου  τρακτέρ που προέρχονταν κυρίως από τα χωριά του κάμπου της Λαμίας (Λιανοκλάδι, Γοργοπόταμο και  Μοσχοχώρι), παρατάχθηκαν στον χώρο μπροστά από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Οι αγρότες καταγγέλουν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων  στο χώρο της συγκέντρωσης που  έκοβαν κλήσεις σε όσα στα τρακτερ που δεν είχαν πινακίδες.  Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις  προσπάθειες αυτές  παρεμπόδισης της κινητοποίησης  και εκφοβισμού  των αγροτών έκλεισαν συμβολικά για δέκα λεπτά το δρόμο από την Εθνική οδό προς τη Λαμία

Επίσης, αγροτες της περιοχής της Αμφίκλειας παρατάχτηκαν με τα τρακτερ τους κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή του Μπράλου. Παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις  με αγρότες από άλλες περιοχές του Νομου Φθιώτιδας κυρίως από την περιοχή του Δομοκού για συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Ένταση προκλήθηκε όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν είκοσι περίπου τρακτέρ  με αγρότες από την Ανθήλη να βγουν στην Εθνική οδό για να συναντήσουν τους συναδέλφους τους στο χώρο της ΠΕΛ. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα τρακτέρ να έχουν πινακίδες για να τους επιτραπεί η μετακίνηση. Οι αγρότες αρνήθηκαν και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα οι  αγρότες  της Φθιώτιδας θα παραμείνουν στα σημεία συγκέντρωσης  μέχρι την Πέμπτη περιμένοντας τα αποτελέσματα των συναντήσεων των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα και μετά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.