Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Ευρυτανία

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας, υπό μερικό έλεγχο οι δυο πυρκαγιές στην Εύβοια, σε Κάρυστο και Αγία Άννα.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 πυρκαγιές σε όλη την χώρα, με τις περισσότερες από αυτές να τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Όσον αφορά τη Στερεά,  στην Ευρυτανία στην ορεινή και δύσβατη περιοχή των Κορυσχάδων, όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από τις 7:00′ το απόγευμα της Κυριακής, οι πυροσβέστες κατάφεραν μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες, η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση.,

Ακόμη δεν έχει γιάνει γνωστή η δασική έκταση που κατέστρεψε, ωστόσο σύφνωνα με πληροφορίες η φωτιά ήταν έρπουσα, με αποτέλεσμα η περισσότερη έκταση που έκαψε να είναι χορτολιβαδική, ενώ κάηκε και τμήμα από το όμορφο ελατόδασος, ευτυχώς όχι μεγάλης έκτασης.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κόμιτο του δήμου Καρύστου Ευβοίας, χθες στις 12:35, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση το Σάββατο, στις 15:40, στην περιοχή Αμελάντες στην Αγία ‘Αννα Ευβοίας, είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αύριο, Δευτέρα, σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια, Βοιωτία)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.