Υποτονική η συγκέντρωση υπέρ του «ΝΑΙ» στη Λαμία με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Παρόλο που η Νέα Δημοκρατία έστειλε το «βαρύ πυροβολικό» της,  ένα προβεβλημένο στέλεχος και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως κεντρικό ομιλητή στην εκδήλωση για το δημοψήφισμα,  οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των υποστηρικτών του ΝΑΙ. Η  συμμετοχή  ήταν μικρότερη απ’ όσο ανέμεναν οι διοργανωτές αλλά και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και οι περί αυτόν αυτοδιοικητικοί  με αποτέλεσμα μόλις και μετά βίας να γεμίσει η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην  ανάγκη διατήρησης της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο Ευρώ , «…που είναι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής» όπως υποστήριξε. Για μια  ακόμη φορά κατέφυγε στην κινδυνολογία εκφράζοντας  την άποψη ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για να επιστρέψει η Ελλάδα  στη δραχμή. Μίλησε επίσης   για » αδιέξοδη κατάσταση, ιδεοληψίες και φαντασιώσεις που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού»,    λέγοντας ότι  ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή απάντηση ψηφίζοντας «ναι» στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας  στηρίζοντας  « το κοινό μέτωπο των πολιτικών παρατάξεων που έχουν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό» .

 Τέλος,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη αναφορές στις κλειστές τράπεζες,  την ταλαιπωρία των συνταξιούχων αλλά και στην ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης τόνισε στον χαιρετισμό του ότι το δημοψήφισμα –παρωδία της Κυριακής είναι ένα μεγάλο ‘’δώρο’’ του Αλέξη Τσίπρα για να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας για τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας .

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμη ο Μάνος Γέμελος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Λαθούρης από το «Ποτάμι» και  ο Σπύρος Βογιατζής από το ΚΙΔΗΣΟ.

DSC_0007 DSC_0012 DSC_0013 DSC_0014 mitsotakis-lamia-14

mitsotakis-lamia-18 mitsotakis-lamia-19

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.