Υπογραφή Αβραμόπουλου για παραχώρηση της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς

-Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες  η υπογραφή Αβραμόπουλου  για παραχώρηση  της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς….  κατόπιν ενεργειών του κ. Μπακογιάννη.

– Τίποτα δεν έχει τελειώσει για το θέμα της παραχώρησης  και αυτό πιστοποιείται και από τη προσεκτική διατύπωση της Ανακοίνωση της Περιφέρειας που μιλά για  «ένα πρώτο βήμα για την παραχώρηση» μετά  τη θετική συμβουλευτική γνωμη του Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας. Να σημειωθεί η δυσκολία που υπάρχει από το Υπουργείο στην παραχώρηση χώρων στρατοπέδων ενώ διεκδικητές του κτιρίου είναι και άλλοι φορείς του δημοσίου όπως η ΕΛΑΣ και  η Πυροσβεστική.

Όπως ανακοινώθηκε από την   Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το πρώτο βήμα για την παραχώρηση του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια  έτσι ώστε να στεγαστεί το νέο Διοικητήριο της έδρας της, έγινε σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, με την υπογραφή της θετικής συμβουλευτικής γνώμης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας αποτελεί άλλωστε μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του να δρομολογεί το εν λόγω ζήτημα, με επιστολή του στον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο την 1η Σεπτεμβρίου 2014 (97290/825/1-9-14).
Η απόκτηση Διοικητηρίου που τόσο πολύ χρειάζεται για την ορθότερη λειτουργία της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα επιλύσει το μεγάλο ζήτημα της στέγασης όλων των υπηρεσιών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μισθωμένα κτίρια. Έτσι θα επιτευχθεί τόσο η μείωση του λειτουργικού κόστους, η οποία θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ ετησίως, όσο και η αποτελεσματικότερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.