Υπεξαίρεση Δημοσίου χρήματος στη Δ/νση Μεταφορών Εύβοιας -‘Εκλεβαν τα παράβολα μεταβίβασης οχημάτων!

Μια σημαντική υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στη Διεύθυνση Μεταφορών της Εύβοιας αποκαλύφθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.      Το θέμα κατήγγειλαν υπάλληλοι της υπηρεσίας  οι οποίοι ενημέρωσαν  τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό και ακολούθησε έρευνα.

Ειδικότερα υπάλληλοι παρατήρησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην ακύρωση παραβόλων μεταβιβάσεως οχημάτων τις τελευταίες εβδομάδες, και δη από την 2/01/2015, καθόσον το χρονικό διάστημα από 2/01/2015 έως 28/02/2015 εμφανίστηκαν προς ακύρωση τουλάχιστον τριάντα έξι (36) βεβαιώσεις ακύρωσης παραβόλων, δυνάμει των οποίων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  κλήθηκε να επιστρέψει τα αναλογούντα σε αυτά ποσά ΄Οπως προέκυψε από την έρευνα που διατάχτηκε τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας -ενδεχομένως να έχει υπάρξει και εμπλοκή άλλων υπαλλήλων, τους οποίους τυχόν να ανακαλύψει ο περαιτέρω και εις βάθος έλεγχος-, αφαιρούσε τα παράβολα από τους φακέλους των ήδη μεταβιβασθέντων οχημάτων  και συνέτασσε βεβαίωση, πιστοποιώντας ότι  δεν είχε γίνει χρήση παραβόλων και συνεπώς ο δικαιούχος που αναγραφόταν στην βεβαίωση έπρεπε να εισπράξει το αναλογούν χρηματικό ποσό.

Οι «δικαιούχοι» ήταν πάντα πέντε πρόσωπα ως »συνεργάτες»- διεκπεραιωτές,  οι οποίοι φέρονταν ως «δικαιούχοι», προσκόμιζαν στο τμήμα ταμειακής υπηρεσίας  τη βεβαίωση η οποία φαινόταν καθόλα νόμιμη, υπογεγραμμένη από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, και εν συνεχεία λάμβαναν την επιταγή, αφού πιστοποιούνταν η ταυτοπροσωπία.

Η ζημιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται,  με βάση τους μέχρι τώρα  υπολογισμούς –στο ποσό των 115.000 € περίπου και για περίοδο 4 μηνών (Νοέμβριος 2014-Φεβρουάριος 2015). Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό συμβούλιο και η υπόθεση πήγε στον Εισαγγελέα , για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες.

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος  εκπέμπει σήμερα για άλλη μια φορά ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής προς όλες τις κατευθύνσεις. Μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, της οποίας τα χρήματα διαχειριζόμαστε». τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Για τις  αποκαλύψεις που έκανε Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης  αναφέρθηκε στη τοποθέτησή του  προς το σώμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Στουπής. Συγκεκριμένα  ο επικεφαλής του συνδυασμού Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ  δήλωσε: «Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό  για  υπαλλήλους της Περιφέρειας  πράξεις και ενέργειες ατόμων που εκμεταλλεύονται τη θέση τους προς ίδιον όφελος». «Το όλο θέμα όμως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για καμία επικοινωνιακή αξιοποίηση», τόνισε ο Νίκος Στουπής,  «διότι είναι το μίνιμουμ που πρέπει να απαιτούμε και είναι συναφές με τον όρκο που δίνει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον»..

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει πληροφορηθεί πως  υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας   ότι επίκεινται μεγάλες διοικητικές αλλαγές και ότι «θα πέσουν κεφάλια». Θα ήθελα να σχολιάσω ότι είναι άλλο η κάθε συγκεκριμένη περίπτωση  διαφθοράς στην οποία πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή και άλλο η συλλογική ευθύνη, πρόσθεσε.  ο κ. Στουπής υπογραμμίζοντας  ότι δεν έχουν λειτουργήσει τα  Υπηρεσιακά  Συμβούλια τα τελευταία χρόνια και  οι υπηρεσιακές αλλαγές πρέπει να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

περιφερειακο1 περιφερειακο2

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.