Το ψήφισμα της σύσκεψης για τη ΛΑΡΚΟ

Τα Σωματεία μας χαιρετίζουν από καρδιάς για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας, τα δεκάδες Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συλλόγους, Λαϊκούς Φορείς, Κόμματα και Τοπική Διοίκηση.

Η σύσκεψη που συγκάλεσαν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Κυριακή 17/12/2023 στον Οικισμό της Λάρυμνας Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι από άλλες επιχειρήσεις, οι αγρότες και τα άλλα επαγγέλματα της περιοχής μας, αποφάσισαν να δυναμώσουν το μέτωπο που θα διεκδικήσει ακόμη πιο αποφασιστικά την επαναλειτουργία της.

Αποφάσισαν το επόμενο διάστημα να συντονιστούν και να ανοίξουν δράσεις διεκδίκησης πολιτικών αποφάσεων, με στόχο να λυθούν προβλήματα που απασχολούν κάθε τομέα εργασίας ξεχωριστά και όλους μαζί.

Το μήνυμα της σύσκεψης «άστραψε και βρόντηξε»:

Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπο μας.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια – μηχανές να ανάψουνε ξανά.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί γιατί η κάπνα του εργοστασίου και η αντάρα των μεταλλείων είναι το οξυγόνο μας.

Το ψήφισμα της σύσκεψης είναι η βάση και η αφετηρία για ανάλογες πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιήσουμε το επόμενο διάστημα στην Εύβοια, στην Αθήνα, στην Καστοριά και στην Κοζάνη.

Εκφράζοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη στους αγώνες όλου του κόσμου, δηλώνουμε «απλοί στρατιώτες» στις πρωτοβουλίες συντονισμού κοινών αγώνων για τα γενικά και μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν όλους μας και απαιτούν πολιτικές αποφάσεις και λύσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης, σας καλούμε όσο είναι δυνατόν πιο άμεσα να στηρίξετε το ψήφισμα της, έτσι ώστε να το κοινοποιήσουμε στη κυβέρνηση και στην βουλή.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Καλή αντάμωση στην προετοιμασία και υλοποίηση κοινών αγώνων για καλύτερη ζωή.

Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.