ΚΝΕ: Το Πανεπιστήμιο της Λαμίας πάει Βενετία

Σχόλιο της ΚΝΕ για τα πλημμυρικά επεισόδια  γύρω από το Πανεπιστήμιο στη Λαμία

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πλέον οι φοιτητές της πόλης θα απολαμβάνουν με κάθε βροχή την ιταλική μαγεία και θα αντικρίζουν τοπίο με άρωμα Βενετίας γύρω από το Πανεπιστήμιο τους, μιας που οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών, τελικά δημιουργούν και θετικά δεδομένα, αφού πλέον θα μπορούν να πλεύσουν και γόνδολες στον πλωτό κάμπο περιφερειακά του Πανεπιστημίου.

Αυτά είναι τα απαράδεκτα αποτελέσματα της απουσίας ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στα ΑΕΙ της Λαμίας, με την αντιμετώπιση του προβλήματος να γίνεται με μπαλώματα και ημίμετρα. Μπορεί τώρα τα νερά να μην μπόρεσαν να κάνουν τις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ υποθαλάσσιες, αλλά έχει καταντήσει καθημερινότητα στους φοιτητές της πόλης να πλημμυρίζουν οι λέσχες, οι βιβλιοθήκες και τα κτίρια με την πρώτη βροχή, να πέφτουν κυριολεκτικά μέχρι και τα ταβάνια εξ αιτίας της υγρασίας, ενώ η μούχλα είναι ο καλύτερος φίλος των τοίχων. Τέτοιες εικόνες είναι τουλάχιστον τραγικές στον 21ο αιώνα και αποτελούν προσβολή της νοημοσύνης των φοιτητών, δεν φταίει ούτε η κακιά η τύχη, ούτε τα μοιραία καιρικά φαινόμενα.

Η αντιμετώπιση των πλημμυρών και αυτής της κατάστασης στα ΑΕΙ της πόλης απαιτεί δραστικά μέτρα πρόληψης. Τέτοια είναι ο αναγκαίος τακτικός έλεγχος, ο καθαρισμός και η συντήρηση των υποδομών των Πανεπιστημίων. Χρειάζονται μέτρα, που προϋποθέτουν την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τα ΑΕΙ. Βέβαια και ο φετινός προϋπολογισμός προς μεγάλη μας «έκπληξη» δεν προβλέπει αύξηση των δαπανών για τέτοιου είδους πράγματα στα Πανεπιστήμια, ίσα ίσα προβλέπει τη μείωση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Απασχολεί περισσότερο την κυβέρνηση π.χ. το πώς θα ενισχύσει την καταστολή μέσα στα Πανεπιστήμια, πώς θα βάλει και άλλα εμπόδια στις σπουδές των φοιτητών ή πώς θα εκτοξεύσει το κόστος σπουδών. Το αν θα καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών, θα είναι ασφαλείς και υγιείς και δεν θα γίνουν μέχρι και δύτες μέσα στην ίδια τους τη σχολή, είναι ψιλά γράμματα.

Απαιτούμε:

· Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό του χώρου γύρω απο το Πανεπιστήμιο.

· Αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και των δαπανών για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές της πόλης, να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της. Αντίθετα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας στο Πανεπιστήμιο και σπουδές με αξιοπρέπεια.

VIDEO

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.