Το καυτό πρόβλημα των αποβλήτων καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ν. Σταυρογιάννης

Ο Δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης, εξελέγη ομόφωνα νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου όλων των ΦοΔΣΑ Στερεάς, στις εκλογές που έγιναν στις 10/10/2014 στη Θήβα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από συνεννόηση, χωρίς να αναγκαστούν να καταφύγουν σε κάλπες.

 Τα  υπόλοιπα 6 μέλη του ΦοΔΣΑ: Θύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης- Σπερχειάδας, Γιώτα Πούλου, Δήμαρχος Λειβαδιάς, Νικολάου Δήμαρχος Θήβας, Θαν. Παναγιωτόπουλος Δήμαρχος Δελφών, Νίκος Σουλιώτης Δήμαρχος Καρπενησίου και  Καθοσπόρης Αντιδήμαρχος Χαλκίδας

 Αναπληρωματικά μέλη: Νίκος Λιόλιος Δήμαρχος Λοκρών, Τσιαχρήστας Δήμαρχος Δομοκού, και οι κ.κ. Καπετζώνης και Καλυβιώτη.

Οι ΦοΔΣΑ είναι οι Ανώνυμες εταιρείες που σύστησαν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης  που είναι υπεύθυνοι για την εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων και των δράσεων των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων.

Το νέο συμβούλιο θα κληθεί να διαχειριστεί ένα καυτό  και περίπλοκο  πρόβλημα που χρονίζει  μετά και την οριστική καταδίκη πολλών Δήμων από την Ε.Ε. ,  που καλούνται να καταβάλουν υψηλά πρόστιμα για τη διατήρηση των χωματερών που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και για  τις σοβαρές καθυστερήσεις στην εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (χωροθέτηση ΧΥΤΥ, αποκομιδή, μετακομιδή, ανακύκλωση) απορριμάτων).

 Το πρόβλημα  της δημιουργίας ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ είναι ιδιαίτερα οξυμένο στη Φθιώτιδα με όλα τα μέχρι τώρα σχέδια στον αέρα, αφού ο ΧΥΤΑ στη Λαμία θεωρείται κορεσμένες και υπάρχουν αντιδράσεις και προσφυγές για το σχεδιαζόμενο ΧΥΤΥ στη Μακρακώμη.

Να σημειωθεί ότι  το Νοέμβριο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ΧΥΤΥ στη Φθιώτιδα που θα δρομολογήσει εξελίξεις αλλά και αντιδράσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.