Τι είπε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στην προγραμματική συνδιασκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (video)

 Να παραστεί ο ίδιος και όχι να στείλει κάποιο εκπρόσωπο της Περιφέρειας στην προγραμματική Περιφεριακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ   στην οποία  ομιλητής  ήταν ο   Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας,  επέλεξε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης . Χαρακτήρισε τη  συζήτηση «γόνιμη»  αν  και πρόκειται για  κομματική  συνάντηση   «γι αυτό» , όπως είπε, «η θεσμική παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη «.

 Ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, χαρακτήρισε «Περιφέρεια μεγάλων δυνατοτήτων και προσδοκιών αλλά αδικημένη περιοχή την Στερεά που βιώνει την κρίση σκληρά αλλά έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί . Απαιτούμε το δίκαιο κοινωνικό μέρισμα που μας αναλογεί σαν Περιφέρεια η οποία με πλασματικά στοιχεία βρίσκεται στο στόχο 2 και έχει μειωμένα  κονδύλια ενίσχυσης από κοινοτικούς πόρους.   Στόχος μας είναι να διορθωθεί αυτή η αδικία», συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  ο Κώστας  Μπακογιάννης   υπογράμμισε με έμφαση ότι και οι δυο ανήκουν στην ίδια γενιά, η οποία  είναι η πλέον  μορφωμένη και ευρωπαϊκή αλλά θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Μίλησε για λάθη του παρελθόντος και παραδέχτηκε ότι η χώρα έχει πρόβλημα πολιτικής αντιπροσώπευσης , και κρίση θεσμών τονίζοντας  ότι στη δικιά τους γενιά πέφτει το βάρος να αλλάξουν τα πράγματα.

Εμμέσως ο Περιφερειάρχης Στερεάς άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ  λέγοντας  ότι » απογοητεύεται όταν μεγάλα κόμματα τάζουν τα πάντα» και μίλησε για «την ανάγκη  της γλώσσας της αλήθειας προς την κοινωνία και του ρεαλισμού». 

Τέλος,   έθεσε  με έμφαση το ζήτημα της πολιτικής  συνεννόησης που θα πρέπει να αρχίσει από τα κάτω προς τα πάνω ,  λέγοντας ότι «εμείς στο περιφερειακό συμβούλιο πολλές φορές καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις διαφορές και να συνεννοούμαστε για κοινούς σκοπούς».  Αναφερόμενος μάλιστα στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι » εμείς δεν προβάρουμε κυβερνητικά κουστούμια, θα συνεχίσουμε να φοράμε το ίδιο σακάκι υπηρετώντας τις ανάγκες των πολλών  όταν ο λαός μας φέρει στη  εξουσία»,  ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος λέγοντας χαρακτηριστικά:   «Επιτρέψτε μου,  παρόλο που εγώ  δεν φοράω σακάκι να επιμείνω.  ΤΩΡΑ είναι η ώρα της Εθνικής συνεννόησης. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε. Τώρα είναι η ώρα της Εθνικής Ελλάδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.