Τετάρτη 6 Απριλίου: Πανελλαδικός Απεργιακός ξεσηκωμός – Οι συγκεντρώσεις στη Φθιώτιδα

Απεργιακός ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 6  Απριλίου 2022 ενάντια στην ακρίβεια, τις τσουχτερές τιμές στην ενέργεια, τους μισθούς πείνας, τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, αλλά και με αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κεντρικό σύνθημα της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», με δεκάδες συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να ζητάνε άμεσα μέτρα στήριξης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των νοικοκυριών και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων

Δυναμικό «παρών» αναμένεται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον κλάδο της εστίασης, με τη ΓΣΕΒΕΕ να ζητά πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Λαμία στο πλαίσιο της Πανελλαδικής  Απεργιακής κινητοποίησης.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε  συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί ενώ το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας στις 6.30 το απόγευμα στην πλατε΄΄ια Διάκου. Κάλεσμα  στη συγκέντρωση  της πλατείας Διάκου εξέδωσε  και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας.

Παράλληλα  το Σωματείο Εργαζομενων ΛΑΡΚΟ καλεί σε  απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη ΛΑΡΥΜΝΑ στις 13.00 μ.μ.

Ε.Κ. ΛΑΜΊΑΣ-6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:  Αναχώρηση λεωφορείου για την Λάρυμνα

Την Τετάρτη 6 Απρίλη είναι η μεγάλη πανελλαδική πανεργατική Απεργία. Καλούμε την εργατική τάξη της Φθιώτιδας να δώσει μαζικό αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απρίλη στην πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 π.μ..

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα αναχωρήσει λεωφορείο για την Λάρυμνα στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, να παραμείνουν στην δουλειά, να μην πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων.

Για δηλώσεις συμμετοχής για το Λεωφορείο επικοινωνείτε με το Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Το ΔΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.