Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Λαμίας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Τη Δευτέρα 04 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος της «Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας», πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών τμημάτων του Γυμνασίου και Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λαμίας στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους, κ. Δημακόπουλο Αναστάσιο και κ. Καλαντζή Παρασκευή. Η εκπαιδευτική δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια φιλόλογο του σχολείου κ. Καψάλη Αλεξάνδρα.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στο Μουσείο ο Γεν. Γραμματέας κ. Πάρης Φούντας. Η ξενάγηση στους χώρους και την ιστορία της κατοχής και της αντίστασης έγινε από την Πρόεδρο του Σωματείου και Ιστορικό Δρ. Βασιλική Λάζου.

Οι μαθητές είχαν μία μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και διασύνδεση με την τοπική μας ιστορία, μέσα από σημαντικά εκθέματα, φωτογραφίες και αντικείμενα που βρίσκονται στο Μ.Ε.Α που αναφέρονται στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και την περιοχή μας.

Μετά τη λήξη της ξενάγησης, τους μαθητές τίμησε ιδιαιτέρως με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραΐσκος Ευθύμιος, ο οποίος έβγαλε μαζί τους και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.