Τέσσερις μοναχές από το Μοναστήρι στο Γοργοπόταμο νοσηλεύονται στο Γ.Ν. Λαμίας

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νόσησαν με κορονοϊό οι 20 μοναχές στην Ι.Μ. Παναγίας Γοργοεπηκόου στο Γοργοπόταμο ερευνούν οι υγειονομικές αρχές.

Αυτήν την στιγμή 4 μοναχές μεταξύ των οποίων και η ηγουμένη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καραντίνα στη Μονή.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πως  κανονικα δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις  στο μοναστήρι εξ αυτού του γεγονότος δεν έγινε και ιχνηλάτηση. Οι έρευνες εστιάζονται στην τροφοδοσία της μονής και ως φαίνεται πιθανό, από ασυμπτωματικούς φορείς. Όμως  κάποιες επισκέψεις πρέπει να έγιναν, καθώς η μονή βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ήδη, η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα. Την ακολούθησαν άλλες τρεις μοναχές και νοσηλεύονται με προβλήματα στους πνεύμονες. Οι υπόλοιπες λαμβάνουν υποστηρικτική αγωγή στο μοναστήρι.

Οι μοναχές ζήτησαν βοήθεια το βράδυ  της Μεγάλης Δευτερας και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός  επισκέφτηκε  ο ίδιος το μοναστήρι και μετέφερε φάρμακα και τρόφιμα που είχαν ανάγκη οι μοναχές  οι οποίες  βρίσκονται σε 14ημερη  καραντίνα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.