Σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς για στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στη ΣΤΛ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς  η πρόταση του Αθ. Χειμάρα  για την από κοινού  στηριξη του αγώνα των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να  γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών  με αίτημα την αναδιοργάνωση και βιώσιμη συνέχιση της λειτουργίας ΣΤΛ με βάση των αρθρ.63Δ, 63Ε ν.3601/2007 τα οποία εφαρμόζονται και μετά την θέση του πιστωτικού ιδρύματος σε εκκαθάριση.

Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα  η ανάκληση λειτουργίας της ΣΤΛ από την Τράπεζα της  Ελλάδος είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια των συνεταιριστικών μεριδίων των μικρομετόχων και ενδεχομένως την επιβάρυνση τους με  την καταβολή πρόσθετων ποσών.  Η ΣΤΛ αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για όλη την Περιφέρεια Στερεάς και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης θα επιφέρει συντριπτικά πλήγματα στην οικονομία της περιοχής  και τον πλειστηριασμό ακίνητης περιουσίας χιλιάδων δανειοληπτών.

Στα πλαίσια αυτά έγινε σήμερα κοινή  σύσκεψη πολιτικών και τοπικών φορέων και του συλλόγου εργαζομλενων στη ΣΤΛ στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάικου.

Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Σειντής οι απολυμένοι και οι εργαζόμενοι  της ΣΤΛ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγωνα τους για τη επαναλειτουργία της Τράπεζας.  Δεν πρόκειται να αποδεχτούν  στην πρόταση- κοροϊδία για καταβολή της  μισής αποζημίωσης απόλυσης  που  δικαιούνται όπως τους υποσχέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών  και πιστεύουν ότι στις 4 Οκτωβρίου που εκδικάζεται η προσφυγή τους κατά της Τράπεζας της Ελλάδος  θα δικαιωθούν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.