Σύλλογος Εργαζομένων Π.Φ.Υ Στερεάς Ελλάδας:Όσο διαλύεται η ΠΦΥ θα υπερφορτώνονται τα Νοσοκομεία…

       Αποτράπηκε  μετά    από καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Φ.Υ Στερεάς Ελλάδας η  μετακίνηση  των δύο μοναδικών μαιών από τη μονάδα ΠΕΔΥ Λαμίας και της μοναδικής μαίας από το Κέντρο Υγείας  Μακρακώμης στο Νοσοκομείο Λαμίας, Το ΔΣ ευχαριστεί την υποδιευθύντρια της 5ης ΔΥΠΕ κ. Βαγενά και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζυγούρη για τη διευθέτηση του θέματος, επισημαίνοντας όμως την δραματική κατάσταση   της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όσο διαλύεται η ΠΦΥ δεν είναι κατανοητό ότι θα υπερφορτώνονται και θα έχουν πρόβλημα λειτουργίας τα Νοσοκομεία; Απλή λογική!!! Την οποία δεν διαθέτει, καθώς φαίνεται, το υπουργείο υγείας!!! αναφέρεται χαρακτηριστικά στη ανακοίνωση του Συλλόγου.

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Φ.Υ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                 ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 77, ΛΑΜΙΑ, 2231056400

                                                           ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

     Αρ.Πρωτ.19                                                                                  Λαμία  25/7/2016

            Ας μας εξηγήσει η 5η ΔΥΠΕ με ποια λογική αποφάσισε να μετακινήσει τις δύο μοναδικές μαίες της  Μονάδας Υγείας  ΠΕΔΥ Λαμίας και τη μοναδική μαία του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ παράλληλα εγκρίνει μεταθέσεις δύο μαιών του Νοσοκομείου; Τις εγκρίνει παρ όλο που έχει δημοσιευθεί στα ΜΜΕ, επανειλημμένα, ότι η μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου κινδυνεύει να σταματήσει την λειτουργία της λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού!                               

            Οι δύο μαίες της Μονάδας Υγείας λειτουργούν τον Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού, που παρέχει μαθήματα ανώδυνου τοκετού ,θηλασμού και  προετοιμασίας  γονεϊκότητας  και το γυναικολογικό ιατρείο που μεταξύ άλλων κάνει και test-pap. Το ίδιο κενό δημιουργείται και στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.

             Έχει η κυβέρνηση δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από τη μία το υπουργείο υγείας διατυμπανίζει  την ενίσχυση της Π.Φ.Υ και από την άλλη οι «γνωστές εξυπηρετήσεις»;

            Περιμένουμε από τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζυγούρη να ενδιαφερθεί περισσότερο από τον παλιό και να συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο της Μονάδας Υγείας και τον Σύλλογο των εργαζομένων πριν ΄΄αιτηθεί ΄΄ το κλείσιμο τμημάτων του ΠΕΔΥ!

                                                                       ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Φ.Υ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.20 Λαμία 25/7/2016

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΦΥ Στερεάς Ελλάδας θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κ. Βαγενά, για την διευθέτηση – σε συνεννόηση με τον κ. Ζυγούρη – του προβλήματος της μετακίνησης των μαιών της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Λαμίας, ώστε να μην σταματήσουν την λειτουργία τους τα δύο τμήματα (Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού και Γυναικολογικό) της Μονάδας.

Επίσης η ίδια φρόντισε για την μεταφορά εντός της Μονάδας του Σταθμού Προστασίας Μάνας και Παιδιού, η οποία κωλυσιεργούσε, χωρίς λόγο, για πάνω από ένα χρόνο!

Φρόντισε για την προμήθεια αιματολογικού αναλυτή και αντιδραστηρίων του μικροβιολογικού εργαστηρίου και αναμένεται σύντομα και βιοχημικός αναλυτής. Έτσι ξεκινάει σταδιακά η λειτουργία του εργαστηρίου το οποίο όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν λειτουργούσε και το μόνο που εισπράτταμε ήταν υποσχέσεις.

Δεν γίνεται, όμως, να συνεχιστεί η κατάσταση της ΠΦΥ με αυτόν τον τρόπο. Ένας να ενδιαφέρεται και άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα!!

Ένα χτυπητό παράδειγμα είναι η απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου να συγκροτήσει επιτροπή (αποφ. 20902/19-7-2016) «σύσταση ομάδας εργασίας για την υποβολή προτάσεων για τα εργαστήρια της ΠΦΥ της 5ης ΥΠΕ» στην οποία απουσιάζει παντελώς η συμμετοχή των εργαζομένων στα εργαστήρια των Μονάδων Υγείας και των Κέντρων Υγείας, παρ’ όλες τις υποσχέσεις του κ. Διοικητή στο παρελθόν , για δημοκρατικότερες διαδικασίες .Νοείται επιτροπή για την ΠΦΥ χωρίς την συμμετοχή σε αυτή, των εργαζομένων, που διαθέτουν και τεχνογνωσία και πείρα;

Για πόσο θα συνεχίζεται η κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης, χωρίς γιατρούς, χωρίς προμήθειες, χωρίς ουσιαστικά Πρωτοβάθμια Υγεία; Όσο διαλύεται η ΠΦΥ δεν είναι κατανοητό ότι θα υπερφορτώνονται και θα έχουν πρόβλημα λειτουργίας τα Νοσοκομεία; Απλή λογική!!! Την οποία δεν διαθέτει, καθώς φαίνεται, το υπουργείο υγείας!!!

                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΟΪΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                    ΚΑΡΑΤΕΡΠΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.