ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ: Ο αγώνας συνεχίζεται… Μεγάλο συλλαλητήριο στις 29/7 στη Αθήνα

Ψήφισμα της ανοιχτής σύσκεψης που έγινε στον οικισμό ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 21/7/2022.

Σήμερα 21 Ιουλίου 2022 οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη των Σωματείων εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, συλλόγων, επιτροπών αγώνα κάτοικων και επαγγελμάτων, απλοί εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής και όλης της χώρας, με μία φωνή διεκδικούμε:

1. Να εξασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, σε οποιαδήποτε περίπτωση.

2. Να μην υπάρξει σταμάτημα της λειτουργίας χωρίς δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας.

3. Να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος, είτε σε εργολαβία, είτε της ΛΑΡΚΟ, είτε μικροεργολάβος χωρίς μεροκάματο.

4. Να εξασφαλιστεί, σε οποιαδήποτε περίπτωση, το δικαίωμα την εργασία σε όλους.

5. Να μη βγουν οι εργαζόμενοι από τις βάρδιες, να μην μειωθούν παραπέρα οι αποδοχές.

6. Να μην γίνει έξωση από τα σπίτια του οικισμού.

7. Εναντιωνόμαστε στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ που παρασύρει αυτόματα δεκάδες επαγγέλματα χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

8. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Σωματείων με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου.

Όλες και όλοι στη Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι και όλοι εμείς που είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους την τελευταία κουβέντα δεν την έχουμε πει.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ: Κάλεσμα σε Γενική  Συνέλευση τη Δευτέρα

Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, την Δευτέρα 25/7 στις 10.30 στο κινηματογράφο Ίλιον.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παραβρισκόμενους στην ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και η παρουσία Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Κομμάτων, Επιτροπών Αγώνα, Συλλόγων, απλών εργαζομένων από διάφορα σημεία της χώρας μας αλλά και κατοίκων της περιοχής, μας γεμίζει δύναμη και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα στη νέα φάση που έχουμε μπροστά μας.

Η μαζικότητα της σύσκεψης, το περιεχόμενο των ομιλιών και τα μηνύματα συμπαράστασης από εκατοντάδες σωματεία, έστειλαν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είμαστε μόνοι μας. Στείλαμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα κρατήσουμε την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Ότι δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένας χωρίς εργασία, είτε είναι εργαζόμενος στις εργολαβίες, είτε εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, είτε μικρό εργολάβος. Δεν θα επιτρέψουμε να βγούμε από τις βάρδιες, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία παραπέρα μείωση των αποδοχών και έξωση από τα σπίτια του οικισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να παγώσει η τζιμινιέρα μια για πάντα και να ερήμωση ο τόπος μας.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο προετοιμαζόμαστε για την κρίσιμη εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας.

Όσο αφορά το σταμάτημα της λειτουργίας και των εργολαβιών, από ότι φαίνεται αυτό μετατίθεται για τον Αύγουστο. Είμαστε σε ετοιμότητα και το παρακολουθούμε. Δεν το αποδεχόμαστε και δεν θα το επιτρέψουμε. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Με βάση την ενημέρωση από την ειδική διαχείριση στις 25/7 το αργότερο (ενδεχομένως και πιο νωρίς) οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πάρουν στα χέρια τους από το γραφείο προσωπικού φωτό αντίγραφα της καταγγελίας σύμβασης με το ποσό της αποζημίωσης και την νέα δίμηνη σύμβαση.

Εφόσον ελεγχθούν ότι είναι σωστά, στις 28/7 θα γίνουν οι απολύσεις όλων των εργαζομένων και την ίδια μέρα θα μας καταβληθεί η αποζημίωση στους λογαριασμούς μας.

Στις 29/7 θα εργαζόμαστε στην ΛΑΡΚΟ με δίμηνες συμβάσεις όσοι επιθυμούν και δεν έχουν θεμελιώσει πλήρη, ηλικιακά και ασφαλιστικά συνταξιοτικά δικαιώματα.

Η διαδικασία αυτή προαπαιτεί καλή ενημέρωση και έλεγχο.

Πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα, αποφασιστικότητα αλλά και προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στις 29/7 με κάθοδο στην Αθήνα που πρότειναν τα σωματεία και αγκάλιασε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Η 29/7 είναι ημέρα που θα δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές στους εγκληματικούς διαγωνισμούς εκποίησης .

Πρέπει να παρθούν προληπτικές αποφάσεις για το τι θα κάνουμε αν υπάρξει συνάδελφος στην ΛΑΡΚΟ ή σε εργολάβο που θα τον αφήσουν χωρίς μεροκάματο. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα πιέσουμε έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εργασία σε όλους και η παραμονή μας στις βάρδιες.

Σε αυτή τη βάση το Δ.Σ. συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του σωματείου μας την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 στις 11.00 στον κινηματογράφο Ίλιον. Θα παρευρίσκεται και ο νομικός μας σύμβουλος.

Στην Γ.Σ. και εφόσον έχετε στα χέρια σας τα φωτό αντίγραφα των συμβάσεων, θα λυθούν απορίες και θα ενημερωθείτε για τον τρόπο που θα ελεγχθούν μια – μια.

Μετά την ενημέρωση από τον δικηγόρο το Σωματείο θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. Θα υπάρχει μηχανισμός που θα ελέγχει τις αποζημιώσεις και τις νέες συμβάσεις.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να κάνει έλεγχο, θα πρέπει να έχει μαζί του:

1. Την ακριβής ημερομηνία πρώτης πρόσληψης στην ΛΑΡΚΟ, είτε αυτή ήταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου, είτε με Δ.Π.Υ, είτε απευθείας αορίστου χρόνου. Στην περίπτωση των Δ.Π.Υ. και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αν υπάρχει κενό πάνω των 45 ημερών, ως ημερομηνία πρόσληψης μέτρα η επόμενη σύμβαση, μετά το κενό

2. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις εξοφλήσεις των μηνών:

· Απρίλιος 2020

· Μάϊος 2022

· Ιούνιος 2022

Τα υπόλοιπα στην στην Γ.Σ. Να είστε όλοι και όλες εκεί

Το ΔΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.