Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας: Κυριακή 27 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην Απεργία του κλάδου μας

Black Friday, Κυριακές, εορταστικό ωράριο και εμποροϋπάλληλοι να λιώνουν μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες με ατελείωτες υπερωρίες και ξεχειλωμένα ωράρια… έρχονται και οι απογραφές και ο Γενάρης…

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συναδέρφισσες και συνάδερφοι,

με λίγα λόγια έχουν φτιάξει ένα έδαφος με εργασιακές συνθήκες που τεστάρουν τις αντοχές μας. Ένα έδαφος με δουλειά τις Κυριακές, με ελαστικές μορφές εργασίας, με διευθετήσεις, με ωράρια και πρόγραμμα που χτυπάνε κάθε οικογενειακό και προσωπικό μας προγραμματισμό. Τέτοιες περιόδους ειδικά η εντατικοποίηση της εργασίας βαράει κόκκινο. Περιόδους εορτών, εκπτώσεων και διάφορα τέτοια παρόμοια, για τους εμποροϋπαλλήλους είναι περίοδος κόλαση.

“Αυτήν την Κυριακή είμαστε ανοιχτά!!!”, λένε οι εργοδότες, και δώσ’ του διαφήμιση πάνω στην διαφήμιση, αμέσως μετά το Black Friday. Ήδη σε εμάς τους εργαζόμενους μας έχουν πέσει τα χέρια. Μετά από τροπολογίες κατέληξε η Κυβέρνηση να δώσει αυτήν την Κυριακή στους εργοδότες να ανοίξουν. Βρήκαν ευκαιρία να ξεστοκάρουν και να εκτινάξουν τους τζίρους τους πάνω στις πλάτες μας.

Γίνονται τα χατίρια στις πολυεθνικές για να μη θίγονται τα κέρδη τους και έχουν βάλει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμά μας!

Γι’ αυτούς τα δικαιώματά μας είναι εμπόδιο. Όλες οι Κυβερνήσεις με την σειρά τους έχουν χτυπήσει την Κυριακάτικη αργία, τον εργάσιμο χρόνο, τους μισθούς και πάει λέγοντας. Μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου. Ο μισθός μας φτάνει μέχρι τις 10 του μήνα και οι αυξήσεις σε όλα τα είδη συνεχίζονται. Το καλάθι της Κυβέρνησης είναι κοροϊδία και οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ το ζούμε και «από μέσα» καθώς αλλάζουμε τις τιμές κάθε λίγο και λιγάκι.

Ως εδώ! Δεν τους χαριζόμαστε τίποτα. Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και την ζωή μας

Με το σωματείο μας πρέπει να δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα, για τις αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτει τα σύγχρονα εργασιακά μας δικαιώματα. Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Να επιβάλουμε με τον αγώνα μας την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Σε αυτό τον δρόμο καλούμε εσένα που δουλεύεις στο εμπόριο, στα super market, στα πολυκαταστήματα να περπατήσουμε μαζί. Δεν υπάρχουν λύσεις με εμάς στην γωνία ούτε σωτήρες που θα μας δώσουν φως. Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ενωμένοι με την οργάνωση του αγώνα μας.

Λέμε σε όλους τους συναδέρφους και τις συναδέρφισσες: Για οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίσετε στο χώρο δουλειάς -ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ- να απευθυνθείτε στο σωματείο. Κανείς να μην μείνει μόνος του. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Το Δ.Σ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.