ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Χαιρετισμός Β. Σακελλάρη στην κατάθεση στεφανιών για τα 70 χρόνια από το θάνατο του ΑΡΗ (φωτο)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  και της Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18-6 -2015 εκδήλωση τιμής και μνήμης με κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΏΤΗ στη Λαμία. Χαιρετισμό με μηνύματα για την σημερινή πολιτική συγκυρία απεύθυνε ο συντονιστής της ΝΕ Βαγγέλης Σακελλάρης ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του αντιστασιακών ο Δημ. Φράγκος, για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας ο συντονιστής Νίκος Αρναούτογλου και από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας η Παναγιώτα Ανάγνου.

Χαιρετισμός του συντονιστή της Ν.Ε Φθ/δας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Σακελλάρη

Ο ΑΡΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι.
Από όλα τα πρόσωπα της σύγχρονης ιστορίας ο Άρης Βελουχιώτης είναι το πρόσωπο που έγινε μύθος μέσα από καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα.
Η βιογραφία του ΑΡΗ εμπεριέχει με λεπτομέρειες αυτό τον ισχυρισμό.
Οι ιστορικές μαρτυρίες εμπεριέχουν επίσης όλες τις λεπτομέρειες και τους σταθμούς που θα μπορούσαν να κάνουν ένα πρόσωπο να περάσει στο μύθο.
Μύθος και ιστορία φέρνουν σήμερα μπροστά μας τα κατορθώματά του που ξεπερνούν τη ζωή, που αναδεικνύουν σε όλο του το μεγαλείο την ανάταση σε σκληρές εποχές, το απόλυτο ρίσκο, τη στρατηγική διορατικότητα, την έκταση και τη διάρκεια μιας απαράμιλλης τακτικής ευστοχίας, τη θυσία για το μέγιστο των ιδανικών, τον απλό και διεισδυτικό του λόγο, όπως αυτός που εκφώνησε με το λόγο του στη Λαμία, την πρωτοκαθεδρία του στην έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών και την υπόσχεση για το ακατόρθωτο , την απαράμιλλη προσήλωσή του στο στόχο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τους κατακτητές και στην οικοδόμηση του νέου κόσμου στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στις ιστορική μυθοπλασία και τις λεπτομέρειες της ιστορικής καταγραφής ο Αρης Βελουχιώτης, ο Θανάσης Κλάρας, ζει στις μέρες μας με την καθαρότητα της εικόνας των λόγων και της δράσης του στο παρόν του μύθου.
Ο Αρης δεν «υποσχέθηκε ούτε έταξε . Δεν επιδίωξε ν’ αποσπάσει επαίνους» .
Αντίθετα: δημιούργησε χιλιάδες μικρές και μεγάλες εστίες αντίστασης. Δημιούργησε σύμβολα και παραδείγματα και κατάφερε μέσα στις πιο αιχμηρές εποχές να προτείνει το οραματικό , το ασυμβίβαστο και το απόλυτο ως μια ρεαλιστική ανάγκη.

Σήμερα ζούμε δύσκολες εποχές.
Δεν βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο σαν κι΄αυτόν που έζησαν οι προηγούμενες γενιές.
Βρισκόμαστε όμως στη μέση ενός σκληρού πολιτικού και οικονομικού πολέμου.
Γι΄αυτό σήμερα δεν αρκεί απλά να μην ξεχνάμε. Δεν αρκεί απλά να τιμούμε.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η συλλογική συνείδηση και η ιστορική μνήμη μας δείχνει τα βήματα να προχωρήσουμε μπροστά για να ξαναχτίσουμε από την αρχή τον τόπο.
Η Αριστερά που δεν έλειψε ποτέ από καμία κρίσιμη στιγμή της Ελληνικής ιστορίας βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Ο λαός έδωσε τη δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο προσκήνιο και αυτή η πραγματικότητα είναι καταγεγραμμένη στο DNA της Αριστεράς. Είναι καταγεγραμμένη στις διακηρύξεις και στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Σήμερα το απόγευμα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν στις πλατείες. Ο λαός βγαίνει στις πλατείες.
Μετά τις εκλογές του Γενάρη και τις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης αμέσως μετά την εκλογή της, παίρνει πάλι το λόγο. Γιατί έχει λόγο, έχει το δικαίωμα στο λόγο, αντιλαμβάνεται την ευθύνη και παίρνει την υπόθεση στα χέρια του γιατί έχει πολλά να πεί και θα πει :
• Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
• Τέσσερις μήνες τώρα η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται έχοντας πυξίδα τη λαϊκή εντολή για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.
• Ο ελληνικός λαός δεν θα φοβηθεί τους εκβιασμούς, δεν υποχωρεί.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τονίζει:
• Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με τις απαράδεκτες προτάσεις τους θα μας κάνουν να υποκύψουμε, είναι γελασμένοι. Το μήνυμα της ελληνικής πλευράς είναι σαφές:
• Μνημόνια και Τρόικα έχουν τελειώσει.
Τελείωσαν στις 25 του Γενάρη.
• Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πολιτικές συνέχισης της σκληρής λιτότητας. Το πείραμα της καταστροφής μας, τελείωσε.
Το πεδίο της σύγκρουσης ήταν και παραμένει πολιτικό και ταξικό.
• Δεν θα πνιγούμε άλλο στις λεπτομέρειες των τεχνικών τους κλιμακίων. Αναζητούμε τα ισοδύναμα της ανάπτυξης και της ζωής που μας στέρησαν και όχι τα ισοδύναμα της καταστροφής και της ύφεσης που μας προσφέρουν.
• Όταν η Ελλάδα πετύχει και η νέα κυβέρνηση καταφέρει να βγάλει τη χώρα απ’ την κρίση με την κοινωνία όρθια,
• όταν ήδη καταφέρνει ν’ αμφισβητήσει στην πράξη τη λιτότητα ως μονόδρομο,
• τώρα που άρχισε να φυσάει άλλος άνεμος σε όλη την Ευρώπη, ΤΩΡΑ η μονοκρατορία της λιτότητας που επικράτησε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια αμφισβητείται και κλυδωνίζεται.
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι.
Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο καθήκον. Να υπερασπιστούμε, να αγωνιστούμε για την δημοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Όποιος προσπαθεί να δολοφονήσει τη Δημοκρατία και να ακρωτηριάσει την Ευρώπη θα απολογηθεί σκληρά όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και στους λαούς της.
Εμείς ανοίξαμε έναν δρόμο αξιοπρέπειας και για τον ελληνικό λαό και για τους άλλους λαούς της ηπείρου μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε ακλόνητοι στη μάχη για να κλείσει οριστικά η πόρτα της λιτότητας, για ν’ ανασάνει ο λαός και να ξαναζήσει με αξιοπρέπεια.
Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Μπαίνουμε δυνατά και σε αυτόν τον αγώνα.
Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε.
Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία και τη διαδρομή μας.
Θα τα καταφέρουμε. Με τη δύναμή, το πείσμα και την ενότητά μας.
• Η χάραξη της πορείας της χώρας είναι υπόθεση του λαού μας
• Η κατοχύρωση της Εθνικής ανεξαρτησίας είναι δική μας υπόθεση
• Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.
• Η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια του λαού μας δεν παζαρεύονται.
Για τα ιδανικά αυτά πάλεψε ο Άρης Βελουχιώτης και γι΄αυτό καταγράφηκε ως η καρδιά, η ψυχή και η συλλογική συνείδηση των αγώνων του λαού μας. DSC_2576

DSC_2595DSC_2586DSC_2599DSC_2600DSC_2597DSC_2587

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.