ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Οι μνημονιακές πολιτικές συρρικνώνουν τη Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας του ΟΑΕΕ

Δε αρκούσε το καθημερινό κλείσιμο δεκάδων μικροεπιχειρήσεων και η επαγγελματική περιθωριοποίηση εκατοντάδων εργαζομένων, η μνημονιακή κυβέρνηση προχώρησε ύστερα από «αξιολόγηση» δομών (η οποία ουδέποτε έγινε) σε οργανογράμματα που ουσιαστικά διαλύουν τις υπηρεσίες.

Με αυτόν τον τρόπο συρρικνώνουν κατά 31% τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, κατά 36% αυτές του ΟΓΑ και κατά 49%!!! τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, οδηγώντας τον σε ουσιαστική λειτουργική αδυναμία. Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής της πολιτικής είναι η πλήρης λειτουργική υποβάθμιση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ με έδρα Λαμία, με αμφίβολη τη μελλοντική συνέχιση της λειτουργίας του.

Επισημαίνεται πως και μόνο από την αποφυγή μίσθωσης ιδιωτικών κτιρίων και χρήση, αντί αυτών, δημοσίων, θα υπήρχε σημαντικό οικονομικό όφελος.

Την προσπάθεια συρρίκνωσης ή και κατάργησης υπηρεσιών, αντί της αναγκαίας λειτουργικής τους αναβάθμισης προς όφελος των ασφαλισμένων και των εργαζομένων, κατήγγειλαν πρόσφατα οι τοπικοί φορείς του Νομού μας, οι οποίοι και είναι οι άμεσα θιγόμενοι.

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε  τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ στη Λαμία, συζήτησε με τους εργαζόμενους τα συγκεκριμένα προβλήματα του χώρου και ανέλαβε την υποχρέωση της προώθησής και υποστήριξής τους.

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την πολιτική αυτή ως απαράδεκτη και δηλώνει αλληλέγγυα των προσπαθειών και των αγώνων των εργαζομένων. Επισημαίνει δε πως μόνο η αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις προς όφελος αυτών. Τα γεγονότα δείχνουν πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί παρά με την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους όσους θίγονται.

Από το Γραφείο τύπου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.