ΣΥΡΙΖΑ ΦΘιώτιδας: Για την 71η επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας

Στις 18 Οκτώβρη συμπληρώνονται 71 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από τους Γερμανούς ναζί και τους συνεργάτες τους.
Ιδιαίτερη είναι η σημασία αυτής της επετείου για τη Λαμία, πατρίδα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη και χιλιάδων αγωνιστών που πήραν τα όπλα ενάντια στη ναζιστική κατοχή.
Την ημέρα της επετείου, αλλά και κάθε μέρα, οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών της Αντίστασης, αυτών που διάλεξαν το δύσκολο δρόμο της ζωής με το θάνατο να παραμονεύει μέσα της . Όσων πάλεψαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Θυμόμαστε και τιμούμε τον απελευθερωτικό και αντιφασιστικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Θυμόμαστε όμως, ταυτόχρονα, και την θηριωδία των ναζιστικών εγκλημάτων, τους διάσπαρτους, ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, μαρτυρικούς τόπους, το Ολοκαύτωμα, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Μπλόκο της Κοκκινιάς, την Υπάτη , το Γοργοπόταμο, την πείνα, το σκοτάδι και τον τρόμο της Κατοχής.
Τιμούμε την αντιφασιστική νίκη των λαών, μία νίκη που κόστισε τη ζωή και το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων.
Στα χρόνια μας, η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, με τρανταχτό παράδειγμα τη Χρυσή Αυγή στον τόπο μας, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει, κάτι το οποίο οφείλουμε να πολεμάμε. Η απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού δεν μπορεί παρά να δοθεί από ένα μαζικό, αντιφασιστικό κίνημα. Από έναν διαρκή, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό αγώνα ενάντια σε κάθε λογής νοσταλγούς και ενάντια σε όσους διολισθαίνουν διαρκώς σε ακροδεξιά ρητορεία, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή».
Η Ν.Ε Φθιώτιδας και η Οργάνωση Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ τιμώντας τους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αυτούς που απελευθέρωσαν την πόλη μας, καλεί όλους στην κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.