ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Ε. Φθιώτιδας: Ποιους στηρίζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές για… να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις στηρίξεις του κόμματος στις αυτοδιοικητικές  εκλογές  έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα  η ΝΕ Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για να μην δημιουργούνται όπως αναφέρεται, «λανθασμενες εντυπώσεις» στην τοπική κοινωνία μετά την  ανακοίνωση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία  «δημιουργεί την εντύπωση χρισμάτων και παρεμβάσεων».

Οπως αναφέρουν, εμμένουν στην αρχική στήριξη του Αναγνωστάκη Δημήτρη και του  συνδυασμού ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ για την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας και του Πααναγιώτη Στασινού και του συνδυασμού ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ για το Δήμο Λαμιέων. Πέραν αυτών,  δεν  έχουν ανακοινώσει στήριξη κανέναν άλλον συνδυασμό στη Φθιώτιδα...

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Φθιώτιδα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με αφορμή την κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνει:

1. Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου με την οποία προτείνει στους πολίτες να υπερψηφίσουν σε πανελλαδικό επίπεδο συνδυασμούς, δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας.

2. Η ανακοίνωση αυτή, αναφέρει με σαφήνεια βέβαια ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθεί τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα».

Δημιουργεί όμως την εντύπωση χρισμάτων και παρεμβάσεων.

3. Η Κεντρική Επιτροπή και η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας έχει με καθαρότητα ανακοινώσει έγκαιρα τη στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Δημήτρη Αναγνωστάκη και του συνδυασμού του «ΣΤΕΡΕΑ.. ΥΠΕΡΟΧΗΣ!» καθώς και του υποψήφιου Δημάρχου της Λαμίας Παναγιώτη Στασινού με τον συνδυασμό «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» . Πέραν αυτού σε κανένα άλλο συνδυασμό της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας δεν έχουμε ανακοινώσει κάποια στήριξη.

4. Επιλέξαμε αυτή τη στάση, όχι επειδή είμαστε ουδέτεροι ή δεν διακρίνουμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και των παρατάξεων τους αλλά γιατί επιδιώκουμε οι αναγκαίες συζητήσεις και συγκλίσεις να γίνουν στη βάση προγραμμάτων και θέσεων, όπως επιδιώκει η θέσπιση της απλής αναλογικής και όχι με βάση μικροκομματικές ή προσωπικές επιδιώξεις.

5. Οι υποψηφιότητες των υποψηφίων δημάρχων και οι συνδυασμοί τους στους δήμους: Αμφίκλειας-Ελάτειας με υποψήφια δήμαρχο την Αθανασία Στιβακτή, Καμένων Βούρλων με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Παπαναγιώτου, Μακρακώμης με υποψήφιο δήμαρχο τον Ευθύμιο Παπαευθυμίου και Στυλίδας με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Αποστόλου, αποτελούν ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα με επικεφαλής και υποψήφιους συμβούλους που σέβονται τις αυτοδιοικητικές αρχές του συνδυασμού τους και έχουν ένα και μόνο ενδιαφέρον αυτό της την επίλυσης των προβλημάτων της πόλης τους .

6. Εμμένουμε στην αρχική μας τοποθέτηση και καλούμε τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε δημοτικούς συνδυασμούς, με σεβασμό στην αυτονομία των χώρων τους , να συμβάλλουν στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στις αναγκαίες συγκλίσεις.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- Ν.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.