Συνεχίζονται τα προβλήματα από την υπερχείλιση του Σπερχειού. ΄Εκλεισε και ο δρόμος από Λαμία προς Μοσχοχώρι

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την υπερχείλιση του Σπερχειού στο κάμπο της Λαμίας και στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Τα νερά σκέπασαν  και τον δρόμο που οδηγεί από τη Λαμία προς το Κόμμα και το Μοσχοχώρι  και η Τροχαία προχώρησε  στις 8.00 το βράδυ σε διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του ΤΕΙ από Λαμία προς Κόμμα, Μοσχοχώρι και  Κρίκελο. Κλειστοί παραμένουν από τα ξημερώματα και οι δρόμοι από Λαμία προς Φραντζή και από Λαμίας προς Κομποτάδες και Κωσταλέξι και τα υπόλοιπα χωριά. Οι κάτοικοι στην κοιλάδα του Σπερχειού είναι ανήσυχοι και αναμένεται να περάσουν δύσκολο βράδυ αφού κινδυνεύουν  να πλημμυρίσουν οι περιουσίες  Ήδη έχουν σημειωθεί καταστροφές σε καλλιέργειες και έχουν- πλημμυρίσει μερικές ιδιοκτησίες.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο Περιβόλι είναι αποκλεισμένα τα χωριά Μάρμαρα, Αργύρια, Κολοκυθιά, Ανατολή και ευρύτερα η περιοχή της  ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας ενώ υπάρχουν και συχνές διακοπές ρεύματος.

Τις πρωινές ώρες εκκενώθηκαν προληπτικά κάποια σπίτια που ήταν στην παραποτάμια περιοχή στο πλατανόδασος του Παλιουρίου στη Δυτική Φθιώτιδα.

Συνεχή μάχη με τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σε Φθιώτιδας και Ευρυτανία. Από χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα που προκλήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την 7η ΕΜΑΚ και τα Ελληνικά Διασωστικά Σώματα των περιοχών, πραγματοποιούνται συνεχείς επιχειρήσεις, με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους.

Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας από χθες το απόγευμα, όταν και εμφανίστηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προληπτικά ζητήθηκε η μεταφορά των ποιμνιοστασίων που βρίσκονται παραπλεύρως του Σπερχειού, στα χωριά Καστρί και Παλιούρι. Σήμερα το πρωί, ζητήθηκε και η μεταφορά ορισμένων πολιτών που διαμένουν σε καταλύματα κοντά στον Σπερχειό ποταμό, ενώ παράλληλα γίνονται παρεμβάσεις εμβάθυνσης στα σημεία των γεφυρών, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε σημεία, επικίνδυνα να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα, από μισθωμένα μηχανήματα.

Συνεχίζονται τα προβλήματα  που  έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων στο τμήμα ΛιανοκλάδΔιακόπηκει – Τιθορέα. Για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, οι αμαξοστοιχίες θα σταματούν στους σταθμούς Λιανοκλαδίου και Τιθορέας και στο τμήμα αυτό θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.