Συνελήφθη στο Καρπενήσι ομάδα που διακινούσε πλαστά 50ευρα

Συνελήφθησαν (3) από τα μέλη της ομάδας, ενώ επιπλέον αναζητούνται (3) τουλάχιστον συνεργοί τους.

Οι δράστες  διέθεταν στην αγορά, παραχαραγμένα χαρτονομίσματα κυρίως 50ευρα ως γνήσια.  Η δράση τους σταμάτησε το μεσημέρι της Τρίτης  26 Απριλίου στο Καρπενήσι όταν αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας  έκαναν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν.  Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (45) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, (1) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (20) ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χ.ρηματικό ποσό προερχόμενο από τις παράνομες συναλλαγές τους. 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και ειδικότερα δύο άνδρες ηλικίας 24 & 25 ετών, καθώς και μία 24χρονη γυναίκα, ενώ επιπλέον αναζητούνται τρεις (3) συνεργοί τους, μία 23χρονη ημεδαπή και δύο (2) ακόμα άτομα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

 Οι δράστες προμηθευόντουσαν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, κυρίως των (50) ευρώ, από περιοχή των Αθηνών, ενώ το τελευταίο 48ωρο είχαν καταφέρει να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον (10) επιτυχημένες συναλλαγές, με διάφορες επιχειρήσεις κυρίως εστιατόρια στην περιοχή της Εύβοιας, της Φθιώτιδας & της Ευρυτανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, παραχάραξη και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών   Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της ομάδας και να διαπιστωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Αυτά που γράφει η ελληνική αστυνομία είναι ψέματα εγώ είμαι ο ένας απο τους τρεις συλφθεντες της ιποθεσης και όλα όσα Κενέ είναι ψέματα εκανα 7 μηνες για τα ψέματα που γράφουν ναι κάναμε ενα λάθος σαν παιδιά και εμεις αλλά όχι έτσι οπός λεβέ γτ όλο αυτό έγινε για να καλύψουν τα δικά τους τα σπασεμαν απο εναν φωνο που καληψανε μαζι με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή