Συνελήφθησαν δύο άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Χαλκίδα

Συνελήφθησαν, χθες (15-03-2015) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 33 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, αλλά και μίας ακόμη 60χρονης ομοεθνούς τους που αναζητείται για να συλληφθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με κατοχή και πώληση λαθραίων πακέτων τσιγάρων από τους κατηγορούμενους, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 41χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (5.090) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
  • Tο χρηματικό ποσό των (480) ευρώ, προερχόμενο από την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.