Συνεδρίαση του ΤΕΕ/ΤΑΣ: «Δεν πληρώνω» από τους Μηχανικούς

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο κλάδος  των μηχανικών για την παράλογη και  υπέρογκη (κατά 28%) αναδρομική αύξηση των  ασφαλιστικών εισφορών σε περίοδο σχεδόν καθολικής ανεργίας του κλάδου. 

Η μεθόδευση του ΕΤΑΑ για αποστολή των ειδοποιητηρίων  με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Τα ειδοποιητήρια στάλθηκαν  αμέσως μόλις ανέλαβε το καθήκοντα του ο νέος διορισμένος από την μνημονιακή Κυβέρνησης Διοικητής  του Ταμείου Σελλιανάκης, παρόλο που εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή του ΤΕΕ .

Το ασφαλιστικό  πρόβλημα απασχόλησε τη συνεδρίαση της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς τη  Δευτέρα 8 Απριλίου . Όλο και περισσότεροι  μηχανικοί αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Πολλοί είναι αυτοί και ιδιαίτερα οι νέοι μηχανικοί που  παρά τις σπουδές και τους κόπους χρόνων, δεν γράφονται   για οικονομικούς λόγους στο ΤΕΕ ή αναγκάζονται να διαγραφούν. Όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη,  σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΤΑΑ, 27.943 μηχανικοί δεν εξόφλησαν το β’ εξάμηνο του 2012 τις εισφορές τους. Επίσης,  το 40% των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν προβεί σε διακανονισμό, με αβεβαιότητα για τη δυνατότητά τους να πληρώσουν  την επόμενη δόση ενώ 3.778 εταιρείες δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων σε αυτές μηχανικών.  Αυτό έχει σαν συνέπεια  οι μηχανικοί  να μην έχουν ούτε ιατροφαρμεκευτική κάλυψη ενώ το Ταμείο  να τους χάνει πολύτιμα έσοδα. Η απώλεια αυτή εσόδων έρχεται να προστεθεί στην κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ με το κούρεμα των ομολόγων και την υπαγωγή ενός από τα πλέον υγιή ταμεία του ΤΣΜΕΔΕ ,  στον ΕΟΠΥΥ .  

Στη συνεδρίαση  στην οποία ήταν παρόντες και  αρκετοί  νέοι  μηχανικοί αποφασίστηκε τα  μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΣ να αντιδράσουν συλλογικά και δυναμικά στην προκλητική και καταστροφική για τον κλάδο της κυβέρνησης του μνημονίου απόφαση  και του ΕΤΑΑ. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε ομόφωνα  η Διοικούσα του ΤΕΕ/ΤΑΣ  να συγκεντρώσει  τα ειδοποιητήρια με τις αυξημένες εισφορές και να τα στείλουν μαζικά πίσω σαν απαράδεκτα στο ΕΤΑΑ , απαιτώντας την έκδοση νέων ειδοποιητηρίων  χωρίς την αύξηση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.