Συναγερμός στο Γ.Ν. Λαμίας: Θετικό κρούσμα κορονοϊού …εισαγόμενο από τις ΗΠΑ

Το κρούσμα αφορά 85χρονο που ήρθε  από τις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες λένε  πως πιθανόν ο άνδρα να ταξίδεψε μέσω άλλης χώρας καθώς  προς το παρόν  δεν γίνονται απ΄ευθείας πτήσεις  από την Αμερική. 

Ο 85χρονος  υποβλήθηκε σε τεστ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο  το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια  ήταν σε καραντίνα για 14 ημέρες  ωστόσο ο ηλικιωμένος ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Έχοντας συμπτώματα κορονοϊού και συγκεκριμένα λοίμωξη αναπνευστικού αντιμετωπίστηκε  από την αρχή ως ύποπτο κρούσμα έγινε το τεστ και οι φόβοι δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Ο 85χρονος είναι θετικός στον COVID-19 και αρχικά είχε αποφασιστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Ωστόσο, ο 85χρονος λόγω της ηλικίας του  κρίθηκε προτιμότερο  να νοσηλευτεί στην ειδική μονάδα covid19 στο πέτρινο Νοσοκομείο.

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του 86χρονου. Σε τεστ έχουν υποβληθεί και άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του που έχουν έρθει σε επαφή μαζί  του και συγκεκριμένα  η γυναίκα του και ο εγγονός του ,  οι οποίοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.