Νίκος Χουντής: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα ελπίδα ανατροπής σε όλη την Ευρώπη! Συνέντευξη στο altpressfthiotida

Ρεπορτάζ Νίκος Παρμενόπουλος

Στη Λαμία επισκέφτηκε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς  ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος για το ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χουντής  το απόγευμα της Πρωτομαγιάς 2014 στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές.

Ο Νίκος Χουντής   επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και του Περιφερειακού συνδυασμού « ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΤΟΧΙΑ» όπου μίλησε στους υποψήφιους, τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τη κρισιμότητα των τριπλών εκλογών του Μαΐου . Στη συνέχεια επισκέφτηκε  το εκλογικό Κέντρο της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ»  όπου είχε συνάντηση με την υποψήφιο Δήμαρχο Λαμίας Μαρία  Αντωνίου- Σιούτα, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και φίλους του συνδυασμού. Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  ο χαρακτήρας των εκλογών του Μαΐου για τους Δήμους, την Περιφέρεια και τις Ευρωεκλογές  είναι άκρως πολιτικός. Το μήνυμα αλλαγής που θέλουμε να δώσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να βγει και από τις τρεις κάλπες και εκφράζεται  με το σύνθημα: «Τρεις κάλπες, μία νίκη!«

Ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λαμία παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη  στο altpress.gr


Κύρια σημεία της συνέντευξης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή :

-Τελευταία Πρωτομαγιά με μνημόνιο, τελευταία Πρωτομαγιά με αυτή την κυβέρνηση που επιτέθηκε στα εργατικά δικαιώματα  και μας έφερε πίσω 100 χρόνια στην εποχή που γίνονταν οι αγώνες για το οκτάωρο, ήταν το μήνυμα των σημερινών κινητοποιήσεων για τη Εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα.

-Το πραγματικό  δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι:  ΄Η θα επιβεβαιωθούν οι πολιτικές του μνημονίου, του Σαμαρά , του Βενιζέλου, της Μέρκελ και της τρόικα ή ο λαός θα πει: Δεν αντέχουμε άλλο και θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα». Ένα αποτέλεσμα που θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη είναι ο προθάλαμος για την τελική κρίσιμη μάχη για το ποιόν θέλει ο λαός να τον κυβερνήσει.

-Στην ευρωβουλή παρά τη μικρή μας δύναμη αναδείξαμε αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα τη σχέση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών  με το μνημόνιο, επηρεάσαμε  και εκφράστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από ευρύτερες δυνάμεις ένα κίνημα «Όλοι είμαστε Έλληνες».  Ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα η ελπίδα και η προσοχή των δυνάμεων  Αριστεράς στην Ευρώπη συγκεντρώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα αναμένεται σαν μια ελπίδα ανατροπής σε όλες της χώρες.

-Τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να  πολλαπλασιαστούν με μια πολυπληθέστερη ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , με μια πολυπληθέστερη ομάδα της ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και με την προετοιμασία να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη κυβέρνηση που θα κινείται αντιμνημονιακά και αντινεοφιλελεύθερα στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητα του  Αλέξη Τσίπρα είναι ελπίδα για όλη την Ευρώπη!

DSC_0580DSC_0583DSC_0587DSC_0574DSC_0592DSC_0584

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.