Συνάντηση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Μπαλάφα

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), με κεντρικό ζήτημα τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΥΑ, είχε χθες ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν σειρά ζητημάτων, η αντιμετώπιση των οποίων θα συμβάλει στην καλή λειτουργία των ΔΕΥΑ, με πρωταρχικό το αίτημα για άμεσες προσλήψεις τακτικού και ιδιαίτερα, εξειδικευμένου προσωπικού καθώς με τον Καλλικράτη οι ΔΕΥΑ διπλασίασαν τον χώρο ευθύνης τους. Συζητήθηκαν επίσης και οι προτάσεις της ΕΔΕΥΑ σε σχέση με τη μείωση της γραφειοκρατίας που δημιουργούν οι επαναλαμβανόμενες διαδικασίες προληπτικού ελέγχου.

  Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τα αιτήματα και τις προτάσεις της ΕΔΕΥΑ δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δημιουργία μιας μόνιμης επιτροπής συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της ΕΔΕΥΑ, ώστε να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην καλή λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Στην συνάντηση υπό τον Υφυπουργό συμμετείχαν, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Λαμιέων και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαμίας κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, η διευθύντρια της ΕΔΕΥΑ κα Όλγα Κουσελίδου, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ κ. Παύλος Δραγκόλας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων κ. Αντώνης Σχετάκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης επισκέφθηκαν τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ιάκωβο Γκανούλη, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την προστασία και τη διαχείριση των υδάτων, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και των υποχρεώσεων της χώρας από το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.