Συνάντηση Σαρακιώτη-Σπανού με κύριο θέμα το προσφυγικό

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό συναντήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, προκειμένου να συζητήσουν κατά κύριο λόγο σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί από καμία πλευρά, ενώ σημείωσε ότι ο επιμερισμός του βάρους οφείλει να είναι δίκαιος μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας, όπως προβλέπεται βάσει του πληθυσμού κάθε περιφερειακής ενότητας, με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών φορέων και κοινωνιών. Ο Βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για τη στάση της Περιφέρειας έναντι των κυβερνητικών σχεδιασμών, ρωτώντας τον κ. Σπανό αν έχουν υποβληθεί προτάσεις, ποιο είναι το περιεχόμενό τους και ποιος είναι ο αρμόδιος για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαρακιώτης, η ανησυχία του πηγάζει τόσο από τα προκύπτοντα θέματα δημόσιας υγείας λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας κατάλληλων χώρων, όσο και από τα πρόσφατα δείγματα γραφής της κυβέρνησης η οποία προσπάθησε να επιβάλει άκριτα και χωρίς σχεδιασμό τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Καραβόμυλο.

Ο κ. Σπανός ανέφερε στο Βουλευτή Φθιώτιδας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο χειρίζεται εκτελεστικά το μείζον αυτό θέμα, τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, όσο και αστυνομικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, όπως τόνισε, υπάρχει διαρκής επαφή με τις πέντε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας, καθώς αυτές προβαίνουν στην κατάθεση των προτάσεων και τη σύναψη συμφωνιών, όσον αφορά την εγκατάσταση των προσφύγων, είτε πρόκειται για κατοικίες και ξενοδοχεία (που αναζητούνται κατά προτεραιότητα), είτε σε έσχατη περίπτωση, σε πιο συγκεντρωτικές δομές.

Κατά τα λοιπά, όπως υπογράμμισε ο κ. Σπανός: «Η Αυτοδιοίκηση έχει συντονιστικό ρόλο, παρακολουθεί την πορεία των δράσεων, όσον αφορά στην καταλληλότητα των χώρων και την τήρηση της πληθυσμιακής αναλογικότητας, και επιπλέον παρεμβαίνει και αντιπροτείνει λύσεις, όπου θεωρείται απαραίτητο. Η Περιφερειακή Αρχή προς αυτό το σκοπό συνεργάζεται διαρκώς και ανοιχτά, τόσο με τις περιφερειακές παρατάξεις, όσο και με τις Δημοτικές αρχές της Περιφέρειας».

Οι κύριοι Σαρακιώτης και Σπανός δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επικοινωνία για τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση του ζητήματος, όσον αφορά τη Φθιώτιδα και συνολικά τη Στερεά Ελλάδα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.