Συνάντηση εργασίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Απ. Καραναστάση με τη Διοικούσα του ΤΕΕ/ΤΑΣ

Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φθιώτιδας κ. Απόστολου Καραναστάση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015,  με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεάς όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο.

 Από την πλευρά του ΤΕΕ/ΤΑΣ έγινε αναφορά στο θέμα των διοδίων που συνεχίζει να επιβαρύνει τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, στο θέμα του ΤΣΜΕΔΕ και την πιθανή χρησιμοποίηση των αποθεματικών του, στην άμεση ανάγκη χρηματοδότησης για τις καταστροφές από τις τελευταίες κακοκαιρίες καθώς και για τα αντιπλημμυρικά έργα στη λεκάνη απορροής του Σπερχειού ποταμού, στη στασιμότητα για το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και για το πρόγραμμα ‘’εξοικονομώ κατ’ οίκον’’, στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που λειτουργούν αποτρεπτικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάγκη αναμόρφωσης του νόμου για τα δημόσια έργα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

 Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Απόστολος Καραναστάσης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τη Διοικούσα Επιτροπή ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης των συμβάσεων παραχώρησης, που διέπουν την εκτέλεση των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων. Στην ερώτηση αυτή, εμπεριέχονται οι θέσεις του ΤΕΕ/ΤΑΣ για τα διόδια, για την ολοκλήρωση των έργων, των παραδρόμων κλπ.

Σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες αλλά και στο, αλληλένδετο με το ανωτέρω, θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας στην κοι-λάδα του Σπερχειού, τόνισε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό κ. Σπίρτζη, ο οποίος θα επισκεφτεί την περιοχή μας αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

 Σχετικά με τα ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου, αφού αναφέρθηκε στην πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία, συνάδελφοι με μέσο εισόδημα μέχρι 12.000 € την τελευταία τριετία θα μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτως ενημερότητας, χαρακτηρίζοντάς την ανεπαρκή μεν, πρώτο βήμα δε προς τη σωστή κατεύθυνση, επιβεβαίωσε την στήριξή του στις θέσεις που έχει εκφράσει το ΤΕΕ/ΤΑΣ και ανέλυσε τις προσεχείς ενέργειές του για το θέμα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ΕΣΠΑ – ΠΔΕ για την Περιφέρεια Στερεάς, ως βασική προϋπόθεση χρηματοδότησης της ανάπτυξης στην περιοχή, καθώς και στην αναγκαιότητα να υπάρξει νέο σχέδιο ανάπτυξης, στοχευμένο σε δράσεις που θα φέρουν άμεσα έσοδα για την περιφέρεια αλλά και τη χώρα.

 Και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει συνεργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα, αν και ο κ. Καραναστάσης γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα από την προηγούμενη θητεία του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΣ και αποφασίστηκε η κοινή ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο, το Νομό Φθιώτιδας  αλλά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

1073

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.