Συνάντηση Δημάρχου Δομοκού, Χρ. Λιόλιου με τον Πρόεδρο του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του νέου Δημάρχου Δομοκού, κ. Χαράλαμπου Λιόλιου και του Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Θεόδωρου Δημόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά και την πρόσφατη ανάληψη των νέων καθηκόντων του πρώτου.

Η συνάντηση και η ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση είχε ως θέμα το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας (πρώην Θ.Χ.Π. στο Δομοκό) και τις ευρύτερες προοπτικές συνεργασίας των δύο φορέων.

Ο νέος Δήμαρχος, έλαβε ενημέρωση για το γεγονός ότι πλέον, από τις 3 Αυγούστου 2017 και μετά, καθότι προηγουμένως δεν υπήρχε σύμβαση, οι παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία επιπρόσθετων εσόδων για τον φορέα, περίπου κατά 240.000,00 ευρώ κάθε έτος.

Επιπρόσθετα, μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ., η δομή είναι στελεχωμένη από προσωπικό πολλαπλών ειδικοτήτων (π.χ. νοσηλευτικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, κ.α.), αλλά και το γεγονός ότι ήδη έχει υποβληθεί νέο αίτημα, σε περίπτωση υλοποίησης νέου κύκλου προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες σε νομοθετικό επίπεδο για τη σύσταση έντεκα (11) θέσεων μόνιμου προσωπικού (ν. 4578/2018), πολλαπλών ειδικοτήτων και επιπλέον δύο (2) θέσεων μόνιμου προσωπικού (ν. 4611/2019), που αφορούν και την εν λόγω δομή, ενώ στη βάση της μεγέθυνσης των δημοσιονομικών δεικτών του φορέα, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη μελλοντική στελέχωση του Κέντρου συνολικά, και με νέο επικουρικό προσωπικό, δώδεκα (12) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων.

Τέλος, έγινε υπενθύμιση για την ένταξη έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Παραρτήματος ΑμεΑ Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Δεκέμβριος 2018), καθώς και προένταξη έργου ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» (Ιούνιος 2019).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.