Συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού- κινδύνευσε η ζωή τραυματία

 Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Δομοκού , όπου κρατούμενοι  στοιβάζονται στα κελιά ή  κοιμούνται στο πάτωμα χωρις να τηρούνται οι βασικοί κανόνες  υγιεινής και χωρίς ιατρό υπηρεσίας, ψυχολόγο και  το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης  ειναι παράγοντες που επιβαρύνουν την όλη ψυχολογία των κρατουμένων και την ασφαλή τους φύλαξη. Προβλήματα που έχουν επισημανθεί από πολλές πλευρές αλλά απευθύνονται σε «ώτα μη ακουόντων»….

Χτες σε πτέρυγα της φυλακής σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν  γύρω στους 60 κρατούμενους . Κάποιοι χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα με αποτέλεσαμ να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα  αλβανικής καταγωγής τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Ενας από τους τραυματίες χρειαζόταν επειγόντως επέμβαση από αγγειοχειρουργό που όμως δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά ούτε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όταν αναζητήθηκε! Η μεταφορά του τραυματία- μέχρι την ανεύρεση Νοσοκομείου στην Αθήνα με την όλη κατάσταση που επικρατεί στα  δημόσια Νοσοκομεία και την δυσκολία να βρεθεί φρουρά να τον συνοδεύσει – καθυστέρησε μια ολόκληρη ημέρα  ενώ το τραύμα του αιμορραγούσε. Η επέμβαση έγινε τελικά στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και ο τραυματίας –κρατούμενος όπως λέγεται σώθηκε από θαύμα….

 Ένα ακόμα επεισόδιο που δείχνει την απαράδεκτη  κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά μας καταστήματα αλλά και την πλήρη αποδιοργάνωση  του κρατικού μηχανισμού στην Ελλάδα του μνημονίου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.