Συμπαράσταση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας στη εκπαιδευτικό και Πρόεδρο του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ Πολυξένη Ράγκου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας συμπαρίσταται στη συνάδελφο Ράγκου Πολυξένη, πρόεδρο του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ., η οποία παραπέμφθηκε σε δίκη από την ΕΛΜΙΝ Α.Ε. με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης της εταιρείας κατ’ εξακολούθηση.

Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι με τις συνεντεύξεις της η πρόεδρος του Ομίλου προκάλεσε τη δυσφήμισή της, επειδή ανέφερε ότι λειτουργεί στη θέση «Κοκκινόβραχος» παράνομα, αφού δεν της έχουν χορηγήσει οι Δασικές Υπηρεσίες την άδεια επέμβασης σε δασική έκταση. Η πρόεδρος αθωώθηκε για την κατηγορία αυτή και περίτρανα αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά,  ότι πράγματι η ΕΛΜΙΝ Α.Ε. δραστηριοποιείται παράνομα στη θέση αυτή. Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη δύο πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του εκπροσώπου της ΕΛΜΙΝ Α.Ε. για παράνομη εξόρυξη βωξίτη στον «Κοκκινόβραχο» από το Μονομελές και Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, οι οποίες θα κριθούν κατόπιν εφέσεων και σε δεύτερο βαθμό.

Για το αδίκημα της δυσφήμισης της εταιρείας, επειδή η πρόεδρος του Ομίλου είχε αναφερθεί σε συνέντευξή της σε εκβιασμό της εταιρείας προς τους εργαζόμενους, το δικαστήριο έκρινε ότι έχει τελεστεί άπαξ το αδίκημα και της επέβαλε την εφέσιμη ποινή της τετράμηνης φυλάκισης. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση.

Οι όποιες καταδικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να φιμώσουν όσους αντιδρούν και αγωνίζονται, για να μην ξεπουληθεί ο εθνικός ορυκτός πλούτος της χώρας μας.

Αυτή η καταδικαστική απόφαση ας αποτελέσει αφορμή για ξέσπασμα κινητοποιήσεων και αγώνων, για να ακυρωθεί επιτέλους το ξεπούλημα και η χρεοκοπία της χώρας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και θα στηρίξει τη συναδέλφισσα μέχρι την τελική της αθώωση στη δίκη που θα επαναληφθεί μετά την έφεση που υπέβαλε.

Για το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευθύμιος Παλέτσος                                                                           Αθηνά Λιανού

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.