Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Τάσου Χρονά

Συλλυπητήριο ψήφισμα και απόδοση τιμών του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων,  για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαμιέων Τάσου Χρονά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων,  με αφορμή τον θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαμιέων Τάσου Χρονά, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ευθυμίου Καραΐσκου, συνήλθε σήμερα, σε κατεπείγουσα, δια περιφοράς συνεδρίαση,  με θέμα  «Συλλυπητήριο ψήφισμα και απόδοση τιμών του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων,  για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαμιέων» και με την υπ. αριθ.59/2023 απόφαση του, ομόφωνα  ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα :

«… Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων Τάσος Χρονάς υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Λαμιέων με ήθος, εντιμότητα και ευσυνειδησία. Για τον αδόκητο θάνατο του, ο οποίος σκόρπισε θλίψη σε όλους μας, το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν. Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε:

-Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια  του Δημάρχου και όλων  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.

-Να παραστεί αντιπροσωπεία του με επικεφαλής το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο  στην κηδεία.

– Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και

-Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο……..».

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενθεί. Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο φίλο και εκλεκτό συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», Τάσο Χρονά, που έφυγε αδόκητα, σε ηλικία 71 ετών.

Ο Τάσος Χρονάς, ένας εξαιρετικός ιατρός, εμπειρότατος αυτοδιοικητικός και ένα ιδιαίτερα μαχητικό πολιτικό στέλεχος, υπηρέτησε -κόσμησε- για δεκαετίες τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Αποτέλεσε δε, παράδειγμα ακεραιότητας, οξυδέρκειας και εργατικότητας, σε ένα αντινομικό

-αλλά ουδόλως αντιφατικό- αμάλγαμα δυναμισμού και νηφαλιότητας, με αταλάντευτες αρχές, αλλά συνθετικές θέσεις.

Και διακόνησε την πολιτική εμφορούμενος ιδεών, τις οποίες ακόμη και όσοι δεν υιοθετούσαν, δεν μπορούσαν παρά να θαυμάσουν το πάθος και την αυθεντικότητα της έκφρασής τους.

Προσωπικά, θα θυμάμαι με αγάπη τον σοφό μου φίλο, τις συζητήσεις μας και τις συμβουλές του, πάντοτε για το καλό του τόπου και αυτών των ιδεών στις οποίες αφιέρωσε την πολιτεία του.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συντρόφους του

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία αποχαιρετά τον Τάσο Χρονά

Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Τάσου Χρονά ,του γιατρού, του φιλοσόφου, του αγωνιστή ,του κομμουνιστή συναδέλφου.

‘’Έφυγε’’ ο αγαπητός και καταξιωμένος γιατρός που ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη, που έδωσε πολλές μάχες για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αλλά και για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

‘’Έφυγε’’ ο έμπειρος και ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης που με τις εποικοδομητικές, τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις του έδινε τον αγώνα του με πάθος, ήθος και ανιδιοτέλεια.

Μοιραστήκαμε και συμπορευτήκαμε σε πολλές μάχες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με γνώμονα πάντα το καλό του Δήμου και του Λαμιώτικου λαού.

Ο Τάσος Χρονάς ήταν ο άνθρωπος που τίμησε τις ιδέες και τα πιστεύω του με απόλυτη συνέπεια μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ήταν ο άνθρωπος που κέρδιζε το σεβασμό από όλους, τους συντρόφους του στο ΚΚΕ, τους συναγωνιστές, τους φίλους αλλά και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί αγαπούσε και πίστευε στον διάλογο.

Ο χαμός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον τόπο μας και γινόμαστε φτωχότεροι.

Αφήνει όμως ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα και μια βαριά παρακαταθήκη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συντρόφους του στο ΚΚΕ.

Καλό ταξίδι Τάσο.

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Αποχαιρετώντας τον καλό φίλο και συνάδελφο περιφερειακό σύμβουλο

Τάσο Χρονά.

Δύσκολα να βρεθούν τα κατάλληλα λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τις καρδιές μας, ετούτη την ώρα της θλιβερής είδησης.

Δύσκολα να συγκρατήσεις το λυγμό και το βαθύ αναστεναγμό, για αυτή τη μεγάλη απώλεια του φίλου, του συναδέλφου, του συναγωνιστή.

Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, διαπιστώσαμε το φλογερό πάθος, με το οποίο υποστήριζε πάντα τα ιδεώδη και τις αξίες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Δεν παρέκκλινε ποτέ από τις αρχές του, μένοντας σταθερά και αταλάντευτα στα πολιτικά του πιστεύω αλλά πάντα διαλεκτικός και πρόθυμος να ακούσει και να πειστεί από σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Συνεπής αριστερός με απαράμιλλο ήθος, που μέχρι την τελευταία στιγμή αποτελούσε την ιστορική και θεσμική μνήμη του περιφερειακού μας συμβουλίου, κερδίζοντας με την εργατικότητα και τη συνέπειά του, τον απόλυτο σεβασμό, τη μεγάλη αναγνώριση και την απέραντη εκτίμηση όλων των συναδέλφων. Πάντα προσηλωμένος στις θέσεις και επιλογές του πολιτικού χώρου που διακονούσε και αυτό ήταν ένα στοιχείο που σέβονταν σύντροφοί του αλλά και ιδεολογικοί αντίπαλοι.

Ο Τάσος Χρονάς ήταν και θα παραμείνει υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς, εργατικότητας. μαχητικότητας, ευγένειας ψυχής, απλότητας, ευθυκρισίας, καλοσύνης και δοτικότητας.

Εκ μέρους της παράταξής μας «Στερεά Υπεροχής», εκφράζω την ειλικρινή εκτίμηση και τον απέραντο σεβασμό στην προσφορά του καθώς και την οδύνη και τα εγκάρδια συλλυπητήρια μας, για την πρόωρη αναχώρησή του. Σε αποχαιρετούμε καλέ μου Τάσο, με συγκίνηση αλλά και ιδιαίτερη περηφάνια, που σε γνωρίσαμε και υπήρξες κομμάτι της ζωής μας.

Θα είσαι πάντα στη σκέψη μας.

Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε, συνάδελφε και σύντροφε.

Για τη “Στερεά Υπεροχής”

Δ. Αναγνωστάκης

  Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την απώλεια του Τάσου Χρονά

«Η απώλεια του Τάσου Χρονά προκαλεί μεγάλη θλίψη σε όλους μας και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο τόπο μας.Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και ήθος την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο.Συνεπής στις απόψεις του, με ευρύτερη όμως προσέγγιση των κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων έδινε πάντοτε τον αγώνα και τον καλύτερό του εαυτό, υπερασπιζόμενος με εντιμότητα τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.
Άφησε το θετικό του στίγμα και στην τοπική αυτοδιοίκηση με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αρκετές φορές είχαν την αποδοχή όλων.

Είχα την τύχη εδώ και πολλά χρόνια να μοιραζόμαστε σε εκείνες τις ξεχωριστές συζητήσεις μας την μακροπολιτική προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας και της πατρίδας μας και πολλές φορές να συμφωνούμε σε αρκετά ζητήματα.Θα λείψει απο την οικογένειά του που υπεραγαπούσε, από το κόμμα του που έντιμα υπηρέτησε αλλά και από όλους εμάς τους φίλους του που τον εκτιμούσαμε και τον αγαπούσαμε γι’ αυτό που απλόχερα έδινε.Καλό ταξίδι φίλε Τάσο.

Θα μου λείψεις…»

Γιάννης Συκιώτης: «Καλό ταξίδι φίλε Τάσο!»

Μετά την είδηση του θανάτου του αυτοδιοικητικού και γιατρού, Τάσου Χρονά, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η αυτοδιοίκηση και ο ιατρικός κλάδος έχασαν έναν εξαίρετο άνθρωπο! Ο Τάσος Χρονάς ξεχώριζε για την ουσία των λεγομένων του, τον μεστό λόγο του, τη σταθερότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, μα πάνω απ’ όλα τον σεβασμό στις ιδέες του και την επιστημοσύνη του. Με βαθειά θλίψη εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι φίλε Τάσο!»

ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΧΡΟΝΑ

Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη λύπη και σεβασμό, τον ιδεολόγο, κομμουνιστή και αγωνιστή της Αριστεράς, το γιατρό Τάσο Χρονά, που έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της Υγείας, στην αυτοδιοίκηση, στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη Φθιώτιδα και ευρύτερα στη Στερεά Ελλάδα.

Ο Τάσος Χρονάς τίμησε τις ιδέες και τα πιστεύω του.

Υπηρέτησε με συνέπεια, μαχητικότητα, ανιδιοτέλεια, προσήλωση και ήθος τις αρχές και τις αξίες του Κόμματός του.

Κατέκτησε το σεβασμό της κοινωνίας με τους καθημερινούς του αγώνες, την αγωνιστικότητα και τη διαλεκτικότητά του.

Εργάστηκε δυναμικά για την ανάταξη του κράτους και των θεσμών του, για τη στήριξη της κοινωνίας, για τη δημοκρατία.

Η απώλειά του μας κάνει φτωχότερους.

Η Ν.Ε Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο ΚΚΕ.

Οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος αποχαιρετούν τον Τάσο Χρονά

Όταν πριν ένα χρόνο ξεκινούσαμε τον τιτάνιο αγώνα μας για να σώσουμε το χωριό μας και όλη την περιοχή από την καταστροφή των πλημμυρών ήταν ελάχιστοι εκείνοι που πίστεψαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Τάσος ήταν ο πρώτος που βρέθηκε δίπλα μας, μπήκε μπροστά και μας έδειξε τον δρόμο του αγώνα. Στάθηκε δίπλα μας σε όλα τα στάδια του αγώνα, η συμβολή του στον διάλογο με την Περιφέρεια Στερεάς ήταν καθοριστική, στους δρόμους και στις πλατείες ήταν πάντα εκεί, στα δικαστήρια ήταν παρών βροντοφωνάζοντας “δεν σας επιτρέπω να εγκληματείτε στον τόπο μου”.

Πάνω από όλα όμως ο Τάσος μας έδωσε την ελπίδα, έδειξε, ακόμη και σε εκείνους που δεν έμαθαν ποτέ στην ζωή τους να αγωνίζονται για τίποτα, πως όταν έχεις δίκιο και το βροντοφωνάξεις, θα ακουστεί η φωνή σου, όσο ψηλά και να στέκονται αυτοί που σε αδικούν.

Ο Τάσος έφυγε και το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο, ο σπόρος της ελπίδας όμως που έσπειρε στην καρδιά μας άνθισε και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε ως την τελική δικαίωση.

Καλό σου ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Τάσο ήταν τιμή μας που συμπορεύτηκες μαζί μας.

Συντονιστική ομάδα πλημμυροπαθών Κόμματος

 Ε.Κ. Λαμίας: Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον αγωνιστή Γατρό Τάσο Χρονά.

Ο Τάσος Χρονάς ήταν ένας άνθρωπος αγωνιστής, πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και υπερασπιζότανε τα δίκια του λαού και των εργαζόμενων με πάθος.

Ως συνδικαλιστής είχε έντονη δράση, τόσο ενεργεία όσο και ως συνταξιούχος και είχε κερδίσει τον σεβασμό των συναδέρφων του.

Ήταν ακούραστος αγωνιστής στη ζωή και δεν έλειπε ποτέ από τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και του λαού συνολικότερα.

Τον διέκρινε μεγάλη διάθεση προσφοράς και εργατικότητας τόσο στη δουλεία του σαν Γιατρός αλλά και στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαμίας εκφράζει τα ειλικρινή θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, και τους οικείους του .

Μήνυμα του Βασίλη Κυριακάκη για την απώλεια του Τάσου Χρονά

«Τον Τάσο Χρονά τον πρωτογνώρισα ως αγροτικός γιατρός το 1990 σε μια συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (ΙΣΦ). Εκείνος ήταν τότε νέος επιμελητής στο ΓΝ Λαμίας. Μέσα από τις συζητήσεις μας για τα μεγάλα διεθνή και εθνικά γεγονότα εκείνης της ταραχώδους μεταβατικής εποχής, αλλά και για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας ξεκίνησε η μακρόχρονη συναδελφική και πολιτική μας σχέση, ιδιαίτερα μετά το 1998 που προσλήφθηκα κι εγώ ως επιμελητής στο ΓΝ Λαμίας.

Ο Τάσος Χρονάς ανήκε στην πρώτη εκείνη γενιά των γιατρών της δεκαετίας ’80 που με ενθουσιασμό αποτέλεσαν τους στυλοβάτες του ΕΣΥ. Με την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και την ανθρωπιά του υπηρέτησε με αυταπάρνηση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής μας. Παράλληλα, με τη συνδικαλιστική του δράση υπεράσπισε με πάθος τα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας ως Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ), μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Λαμίας και ως μέλος του ΔΣ του ΙΣΦ. Με τη διαχρονική του αυτοδιοικητική και γενικότερη πολιτική του δράση πρόσφερε πολλά στην τοπική κοινωνία και στον συλλογικό αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Συναντηθήκαμε, ο καθένας απ’ το δικό του μετερίζι, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και στους δρόμους των μεγάλων κοινωνικών αγώνων της εποχής μας. Αταλάντευτος στην ιδεολογία του και με ενωτική αντίληψη στη δράση του κατέκτησε δίκαια τον σεβασμό και των πολιτικών του αντιπάλων. Καλλιέργησε όσο λίγοι την τέχνη του πολιτικού διαλόγου, συνδυάζοντας το πάθος στην υπεράσπιση των απόψεών του με το σεβασμό της διαφορετικής άποψης. Θα μείνει αξέχαστος, τόσο για την ακατάπαυστη μαχητικότητά του, όσο και για την ευγένεια και σεμνότητα του χαρακτήρα του.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του!»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.