Συλλογικότητες Λαμίας:53 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου αγόρασαν 900 συμπολίτες μας. Το λόγο τώρα έχουν οι γειτονιές!

Ολοκληρώθηκε χτες η πρωτοβουλία των Συλλογικοτήτων για την παραγγελία και την αυτοδιάθεση της πατάτας σε τιμή παραγωγού και χωρίς μεσάζοντες. Μόνοι μας οι πολίτες και καταναλωτές, χωρίς βοήθεια – δεν ζητήθηκε άλλωστε – από κανέναν θεσμικό φορέα, αποδείξαμε ότι μπορούμε και πρέπει απο ΄δω και μπρος να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας αντί να περιμένουμε από όσους είναι προσδεδεμένοι στο άρμα της εξουσίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διαχειρίζονται τις τύχες μας σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτή την προσπάθεια που κρύβει πολλά μηνύματα και προοπτικές πολύτιμη ήταν η βοήθεια των παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην ανοιχτή Συνέλευση των Συλλογικοτήτων και προσέφεραν πολλά με τις ιδέες τους και την

προσωπική τους δουλειά. Μάλιστα οι ίδιοι προετοιμάζουν ήδη τις κατάλληλες κινήσεις που θα φέρουν στην συνοικία τους ποιοτικά προϊόντα σε τιμές παραγωγού. Η Αμφιθέα δίνει ένα παράδειγμα σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας ώστε να κινηθούν οι ίδιες και οι κατοικοί τους και μέσα από μαζικές συγκεντρωτικές παραγγελίες να παραλάβουν προϊόντα. Η έννοιες της συλλογικότητας και της αυτο-οργάνωσης αρχίζουν να γίνονται πράξη και να απλώνονται στις γειτονιές. Σαν Συλλογικότητες Λαμίας θα είμαστε κοντά σε όποιον μας ζητήσει την εμπειρία και αλληλεγγύη μας σε οποιοδήποτε εγχείρημα. Αλλά η έννοια της συλλογικότητας πρέπει φύγει από τα χέρια μας και να γίνει κτήμα και βίωμα όλόκληρης της κοινωνίας και όχι να κατευθύνεται από εμάς.
 Καλό μας αγώνα…

http://syllogikilamia.wordpress.com/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.