Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν  οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ από τα εργοστάσια όλων των μονάδων οι οποίοι βρίσκονται σε αναστάτωση με τα σχεδία της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της επιχείρησης . Οι εργαζόμενοι ζητούν την εξασφάλιση της λειτουργίας όλων των μονάδων της ΛΑΡΚΟ, την ανάκληση όλων των απολύσεων, τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων. Επίσης, το σωματείο ζητεί να καταλογιστούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για την οικονομική ζημιά της εταιρείας αφού για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΛΑΡΚΟ και για τις οικονομικές απώλειες της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ, την ευθύνη φέρει η ίδια η διοίκηση. . Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν κατέστη δυνατό αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών . Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε απασχολημένος και υποσχέθηκε  ραντεβού με το σωματείο για το πρωί της Δευτέρας ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία.

Τη στήριξή της στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε η ΓΣΕΕ και το Εργατουπαλληλικό κέντρο Αθήνας, καλώντας την κυβέρνηση να «ανακαλέσει άμεσα κάθε σχεδιασμό ξεφορτώματος της ΛΑΡΚΟ».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η ΛΑΡΚΟ είναι μια επιχείρηση με μεταλλευτικούς πόρους τρέχουσας αξίας άνω των 16 δισ. δολαρίων, που δεν επιβαρύνει ούτε 1 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντιθέτως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει στη βιομηχανία 68.000.000 ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ.

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζεται, «μπορεί η βιομηχανία να είναι βιώσιμη και μπορεί να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, μπορούν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και μπορεί η χώρα ν’ αντλήσει σημαντικά έσοδα (πάνω από 20 δισ.) από την εκμετάλλευση του πιστοποιημένου ορυκτού της πλούτου».

Τέλος, καταγγέλλει την κυβέρνηση πως υπάρχει παντελής έλλειψη σχεδίου μεταλλευτικής πολιτικής και εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.