Συλλαλητήριο στη Λαμία στις 30 Νοεμβρίου: Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  διοργανώνεται το πρωί του Σαββάτου  στην πλ. Πάρκου στη Λαμία από τα συνταξιουχικά σωματεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και άλλα συνδικάτα  στο πλαίσιο  της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 30 11 2019, ώρα 10.30 π.μ. ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ !

Στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας  υπογραμμίζει:

Η Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκεται διαχρονικά στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους για να ξεμπερδεύουν με μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων:

Ø Να απαλλαγεί η εργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές που αποτελούν κομμάτι του μισθού του εργαζομένου.

Ø Το κράτος ώστε με τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης(νόμος ΣΥΡΙΖΑ) από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια να ενισχύει με κίνητρα, να πηγαίνουν και αυτά στις τσέπες των επιχειρηματιών.

Ø Να πέσει ως επενδυτική ευκαιρία στα νύχια των αρπαχτικών η σύνταξη, η πρόνοια, η υγεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Αυτό το σχέδιο προωθείται με τους τρείς πυλώνες. Μόνο μια πενιχρή εθνική σύνταξη θα είναι εξασφαλισμένη, η οποία επιδιώκουν να κατρακυλήσει στο ύψος του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» δηλαδή στα 220 ευρώ και από εκεί και πέρα οι επικουρικές και η ιδιωτική ασφάλιση; στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και του χρηματιστηριακού τζόγου η ζωή του εργαζόμενου και του συνταξιούχου.

Προπαγανδίζουν ότι ο «ατομικός κουμπαράς» και το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων θα είναι προς όφελος των ασφαλισμένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Το μόνο σίγουρο είναι το πόσα ο εργαζόμενος θα βάζει στον κουμπαρά αλλά κανείς από αυτούς δεν δεσμεύεται για τις παροχές ή τη σύνταξη μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα και σε κάθε χώρα από τα «κανόνια» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Επίσης εκατοντάδες δις ευρώ των αποθεματικών, των επενδυμένων εισφορών των εργαζομένων «χάθηκαν» στη διάρκεια της τελευταίας καπιταλιστικής κρίσης.

Η επίθεση στοχεύει ιδιαίτερα στους νέους σε ηλικία εργαζόμενους και στον αφοπλισμό τους προβάλλοντας με το «δεν θα πάρεις σύνταξη ποτέ» ως δεδομένη την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για να τους σπρώξουν στα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών και των εμπόρων της υγείας που ακονίζουν τα νύχια τους.

Για όσους πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας ή για όσους δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασίας κ.τ.λ) δηλαδή για το 62% των νέων προσλήψεων, ο κουμπαράς δεν θα γεμίζει.

Για σοβαρές παθήσεις και για τους σακατεμένους των εργατικών «ατυχημάτων» ο κουμπαράς θα είναι σαν να μην υπάρχει. Η «ασφάλεια» δεν θα καλύπτει για να βρει ο εργαζόμενος την υγειά του ή να πάρει σύνταξη. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη που οδηγεί στη βαρβαρότητα.

Η υγεία μας, η σύνταξη, η φροντίδα για τους ηλικιωμένους, για τη μητέρα και το παιδί, η προστασία μας στο χώρο δουλειάς δεν μπορεί να είναι ατομική υπόθεση. Είναι έγκλημα να αποτελεί τζογάρισμα «χαμηλού», «μεσαίου» και «υψηλού» ρίσκου, να είναι πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι η, μέχρι τώρα, αποφασιστική πάλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, και ο κοινός αγώνας με το ταξικό κίνημα, έχει φέρει δυσκολίες, εμπόδια και καθυστέρηση στην επιχειρούμενη από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε., ισοπέδωση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ωστόσο, οι σχεδιασμοί των δυνάμεων του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού τους -κυβέρνηση ΝΔ σήμερα- συνεχίζονται επίμονα, αφού η ιδιωτικοποίηση της Κ.Α. : α) «εξοικονομεί» κρατικά κονδύλια που θα «αξιοποιήσουν» οι επιχειρηματικοί όμιλοι για την «ανάπτυξη»(της κερδοφορίας τους) β) μειώνει στο ελάχιστο τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας, κάνοντάς την «ανταγωνιστική»(πιο κερδοφόρα) απέναντι στους ανταγωνιστές της γ) ανοίγει χρυσοφόρους ορίζοντες για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας – πρόνοιας – συνταξιοδότησης.

Αντίθετα: α) για τους πολλούς -αντί για σύνταξη- «εγγυημένο» θα είναι ένα επίδομα ελεημοσύνης και β) οι υπόλοιποι, όσοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στα επαγγελματικά ταμεία, στις τράπεζες, στην ιδιωτική ασφάλιση, θα γνωρίζουν μεν τι πληρώνουν, αλλά όχι αν θα πάρουν σύνταξη και πόσα, όταν, και αν φτάσουν κάποτε στα βαθιά γεράματα.

Αυτά έχουν, δυστυχώς, επιβεβαιωθεί από τη διεθνή εμπειρία. Και ό,τι παθαίνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το «λούζονται», κατόπιν, οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η κοινή πάλη και η συμμαχία συνταξιούχων, εργαζομένων με κάθε είδους σχέση εργασίας, νέων, γυναικών, όλου του λαού, για να ακυρωθούν τα σχέδια ολοκλήρωσης της παράδοσης της Κ.Α. στα νύχια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η Α.Σ.Ε. καλεί τους εκπ/κούς, τους μαθητές, τους γονείς της Φθιώτιδας να πάρουν αγωνιστικά μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στη Λαμία από τα συνταξιουχικά σωματεία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και άλλα συνδικάτα.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί: ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, του κοινωνικού πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος λαός.

Κάλεσμα  του Παραρτήματος Λαμίας της  ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ : Να μην ολοκληρώσουν το έγκλημα κατά της Κοινωνικής ασφάλισης

Ως Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διεκδικούμε ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, του κοινωνικού πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος λαός.

Καλούμε τα μέλη μας, τους συγγενείς και απογόνους αγωνιστών, τους φίλους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο των συνταξιούχων και των εργαζομένων που θα γίνει το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019, στη Λαμία, ώρα 10:30 το πρωί, στην Πλ. Πάρκου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.