Συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου (Σάββατο 6 Δεκ.)

Πέρασαν έξι χρόνια από την 6η Δεκέμβρη του 2008, όταν ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια που πυροδότησε την εξέγερση της νεολαίας.

Έξι χρόνια μετά μαθητές, φοιτητές, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες βγαίνουν ξανά στους δρόμους.   Ταυτόχρονα κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τη ζωή του φίλου του Νίκου Ρωμανού  ο οποίος ς διανύει την 26η ημέρα απεργίας πείνας. Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας προγραμματίζονται για αύριο σε όλη την χώρα. 

Στην Αθήνα μεγάλη συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 3μμ στα Προπύλαια. Προσκλητήριο και από τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού, για μαζική συμμετοχή στα αυριανά  συλλαλητήρια μνήμης για την έκτη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 Στη Λαμία αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου  προγραμματίζεται συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Οι μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις του λαού μας αποτελούν μονόδρομο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων μας. Αυτές ακριβώς οι κινητοποιήσεις θα σπάσουν το κλίμα φόβου και απαγορεύσεων που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση –κάλεσμα της στη συγκέντρωση και πορεία η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

«Nα  δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο κι όσους παίζουν με αυτόν για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα μείνουμε χωρίς φωνή!» τονίζει στο κάλεσμα της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  και πορεία με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου  συμμετέχει  και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας    καλώντας σε παλλαϊκό αγώνα «Για να μη γίνει η κοινωνία φυλακή  -Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.